Ați revenit în România și v-a expirat buletinul?

511
Ați revenit în România  și v-a expirat buletinul? - miidebuletineexpirateinjudetulbu-1345648971.jpg
"Trebuie să mă întorc definitiv în țară cu copilul, soțul o să rămână în Austria, sunt niște probleme. În ce condiții pot să-mi fac un buletin eu și copilul în țară, la schimbarea domiciliului din străinătate, din moment ce soțul nu-și schimbă adresa?" (Elena Roman).

v v v

În primul rând, stimată doamnă Roman, este bine să știți că pentru a obține cartea de identitate la schimbarea domiciliului din străinătate în România, este nevoie de următoarele documente (în original și copie): cererea tip pentru eliberarea actului de identitate; certificatul de naștere; certificatul de căsătorie, dacă este cazul; hotărârea de divorț, definitivă și irevocabilă, dacă este cazul (cele pronunțate în străinătate traduse și legalizate); certificatul de deces al soțului/soției decedat/decedate,în cazul soțului supraviețuitor; certificatele de naștere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani. Persoanele născute sau căsătorite în străinătate vor solicita transcrierea certificatelor de stare civilă obținute în străinătate atât pentru ei, cât și pentru copiii minori. Când însă numai unul dintre părinți își schimbă domiciliul din străinătate în România, împreună cu copiii minori, este necesar consimțământul celuilalt părinte, care trebuie dat în fața notarului public, sau hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care copiii i-au fost încredințați.

Costuri

În asemenea situații se plătesc taxa consulară pentru restabilire, de 41 lei, achitată la CEC; taxa aferentă eliberării cărții de identitate, 11 lei (7 lei contravaloarea cărții de identitate, plus patru lei timbrul fiscal), care se pot achita astfel: la Casieria Primăriei municipiului Constanța - Centrul de Informare Cetățeni ori Agenția SPIT (Serviciul Public de Impozite și Taxe), din b-dul Alexandru Lăpușneanu, nr. 116 C, City Park Mall, Centrul de Servicii Publice sau la orice agenție fiscală (SPIT) sau oficiu poștal din municipiul Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2926 secunde