Presa internațională: Decizia CC nu va pune capăt luptelor politice din România

188
Presa internațională: Decizia CC nu va pune capăt luptelor politice din România - bpresainternationalabtraianbases-1345642970.jpg

Instabilitatea accentuată și luptele politice dintre președinte și premier au un impact negativ asupra economiei. Numeroase publicații internaționale comentează situația din România, după decizia Curții Constituționale, scrie Mediafax.ro.

Potrivit EUOBSERVER, liderul socialiștilor și democraților din Parlamentul European (S&D), Hannes Swoboda, a salutat decizia, afirmând că aceasta "pune capăt unei dezbateri care a afectat România", informează aceeași sursă.
CNN, pe de altă parte este de părere că economia României începe să-și revină după doi ani de recesiune severă. Postul britanic citează Fondul Monetar Internațional, care a declarat că o criză politică prelungită ar putea prejudicia o politică economică eficientă, ar putea crește prima de risc și costurile de finanțare, însă ar putea deprecia rata de schimb și descuraja investitorii.
Analiștii, citați de Financial Times consideră că decizia Curții ar putea pune capăt încercărilor premierului Victor Ponta de a-l îndepărta de la putere pe președinte.
Aceștia susțin și ei instabilitatea politică puternică, care se va prelungi până în 2014 în cazul acestor lupte politice continue.


Citește mai mult...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9812 secunde