Beneficiile nebănuite ale vișinelor proaspete

194
Beneficiile nebănuite ale vișinelor proaspete - sitebeneficiivisine-1405343550.jpg
Aceste fructe micuțe de culoare roșu închis strălucitor sunt mai mult decât o gustare fresh într-o zi călduroasă de vară.  Gustul acrișor al vișinelor este preferat de majoritatea dintre noi în tarte sau în compoturi, însă trebuie să ținem cont că vitaminele și substanțele nutritive pe care le conțin se păstrează mult mai bine în stare proaspătă. Așadar, potrivit csid.ro, ar trebui consumate proaspete, ca atare, dacă vrem să profităm la maximum de efectele benefice ale acestora asupra organismului. Iată câteva din beneficiile nebănuite ale vișinelor proaspete:

Ajută la refacerea țesutului muscular, fiind de mare folos celor care suferă de febră musculară în urma ședințelor intense la sală. Oamenii de știință de la Centrul de Cercetare din Londra au descoperit că peste 90% dintre participanții la un studiu, care au băut suc de vișine înainte și după exercițiile fizice, s-au refăcut în mai puțin de 24 de ore, ceea ce înseamnă că aceste fructe chiar au un efect miraculos asupra musculaturii.

Ameliorează durerile datorită proprietăților antiinflamatoare deținute de antociani, pigmenții care dau culoarea roșie fructului. Astfel este redus stresul oxidativ care poate afecta articulațiile și mușchii, iar durerile sunt vizibil îndepărtate.

 

Previn apariția bolilor grave, printre care afecțiunile cardiace, accidentul vascular cerebral sau diabetul de tip 2. Acest lucru se datorează pectinei, fibră solubilă care ajută la reducerea colesterolului din sânge, principalul factor de risc în apariția bolilor cronice.

 

Remediu pentru pacienții suferinzi de gută - antocianii din vișine ajută la reducerea nivelului de acid uric, care în cantități mari formează cristale de acid uric în articulații și în țesuturile care le înconjoară, ducând la apariția artritei gutoase, o formă de artrită caracterizată prin umflarea articulațiilor și sensibilizarea lor, însoțite de episoade dureroase cronice.

 

Vișinele îți mențin tinerețea grație cantităților mari de betacaroten conținute. Vișinele conțin de 19 ori mai mult betacaroten decât afinele. Betacarotenul  este un precursor al vitaminei A, care protejează vederea și menține elasticitatea pielii, împiedicând formarea ridurilor. De asemenea, vișinele conțin foarte mulți antioxidanți care protejează împotriva radicalilor liberi ce pot afecta celulele organismului și duc la îmbătrânirea prematură a acestora, favorizând instalarea diferitelor tipuri de cancer.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 15 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 15 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Daune pentru dispariția mașinii
Luni, 14 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 14 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.4146 secunde