Medicul de gardă

Boala care te adoarme instantaneu, oriunde-ai fi

4198
1
Boala care te adoarme instantaneu, oriunde-ai fi - medicboalacareteadoarme-1396449758.jpg

Articole de la același autor

"De când am divorțat, în loc să am insomnii, dimpotrivă, adorm pur și simplu instantaneu, din picioare sau mă ia somnul, pe loc, la volan. E ceva trecător, pe fond psihic, după tot circul cu divorțul, sau e cazul să merg la medic?" - este dilema unei cititoare, în vârstă de 39 de ani.
v v v
Dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, ne-a confirmat că în astfel de situații, când starea de somnolență se instalează instantaneu, indiferent de locul unde se află persoana respectivă, ar putea fi vorba despre o tulburare neurologică. Această tulburare poartă denumirea de narcolepsie, fiind considerată răspunzătoare de somnolența extremă și de episoadele de somn instalate pe nepusă masă și de scurtă durată. Deși cauzele acestei afecțiuni nu sunt foarte bine cunoscute, cercetările arată că pacienților care se confruntă cu această problemă le lipsește o substanță chimică eliberată de creier, al cărei rol este acela de a regla starea de somn și veghe, denumită hipocretină. 
Având în vedere ce riscuri enorme presupune o asemenea afecțiune, medicul recomandă ca persoanele care pur și simplu adorm din picioare să ceară deîndată părerea unui specialist. Nu de alta, dar un somn necontrolat poate avea efecte catastrofale, dacă, de exemplu, persoana afectată se află la volan sau muncește în locuri în care, o clipă de neatenție poate avea consecințe nebănuite. 


Comentează știrea

cheapmichaelkors.thedayafter.us
12 aprilie 2014
cheapmichaelkors.thedayafter.us

Stiri Cetățenești : Boala care te adoarme instantaneu, oriunde-ai fi | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online cheapmichaelkors.thedayafter.us http://cheapmichaelkors.thedayafter.us/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0348 secunde