Medicul

Când devine balonarea o problemă

428
Când devine balonarea o problemă - 27novmedicbalonare-1385563947.jpg

Articole de la același autor

"Mănânc normal, foarte rar sar calul, nici măcar la petreceri nu mă îndop în neștire și, totuși, mă balonez. Am ținut și regim, degeaba… Lucrez la o casă de amanet, spațiul e mic, stau tot timpul pe scaun, trebuie să scap de problema asta. Eu sunt pentru produse naturiste, în general nu iau pastile. Rog să fiu ajutată cu niște sfaturi, prin această rubrică. Vă mulțumesc".

v v v

Că senzația de balonare dă stări neplăcute, se știe prea bine. Dacă însă nu este vorba despre episoade rare și întâmplătoare, balonarea devine cu adevărat o problemă de maxim disconfort, ne-a spus dr. Iuliana Botezatu, medic specia-list în cadrul Phoenix Eastern Medical Center. Medicul salută dorința cititoarei noastre de a se apleca asupra remediilor naturiste, cu atât mai mult cu cât, pentru a scăpa de balonare, nu de medicamente este nevoie, ci mai degrabă de respectarea unor reguli de conduită alimentară. Iată câteva recomandări în acest sens: 1. Așezați-vă la masă numai când vă este foame, nu în funcție de ce oră arată ceasul. 2. Mestecați foarte bine alimentele servite și nu vă umpleți gura cu o nouă porție, înainte de o scurtă pauză. 3. Evitați lichidele în timpul mesei. 4. Renunțați, pe cât posibil, la desert! Nu de alta, dar porția de dulce este plină de zahăr, o altă cauză a balonării. 5. Puteți să înlocuiți desertul cu un ceai de plante (ghimbir, mentă, roiniță). 6. Seara, cu patru ore înainte de culcare, luați o masă ușoară (supă de legume sau o salată), pentru că sunt mai sărace în proteine.

Combinații de evitat. Când balonarea devine cu adevărat o problemă, medicul recomandă ca proteinele și hidrocarbonații să nu fie consumați împreună, pentru că, astfel, se va calma digestia și se va reduce apa din țesuturi. Truc! Începeți masa cu ceva amar (cicoare sau andive), care ajută la reducerea balonării, iar cu aproximativ un sfert de oră înainte de masă, beți un ceai de pelin sau gențiană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Orice aș mânca, devin un balon!"
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce boli anunță balonarea copiilor? (2)
Pagina a fost generata in 0.5615 secunde