Pentru sănătatea ta
Când devine toxic un aliment?
Potrivit medicului specialist în nutriție Emilian Banu, un aliment devine toxic pentru organismul omului atunci când nu este bine digerat. Totul, din cauză că în această fază alimentul intră în putrefacție în intestinul gros, provocând, mai întâi, reacții alergice, apoi boli cronice. De asemenea, atunci când peste 50 la sută din mâncarea con-sumată într-o zi nu este crudă, ci gătită, crește foarte mult cantitatea de leucocite din organism, ceea ce demonstrează că sistemul imunitar se comportă ca și cum organismul ar fi invadat de un corp străin.
De aceea, stimată doamnă Olga Mirea, specialistul consideră că este esențial pentru un organism sănătos ca acesta să-și păstreze echilibrul enzimatic. Pentru asta, e nevoie să știți care sunt alimentele în care se găsesc enzimele: în fructe și legume crude, în laptele proaspăt, nefiert, nepasteurizat; în cereale și semințele germinate; în ouă crude, miere de albine proaspătă, dar și în suplimente nutritive cu enzime, luate numai la recomandarea medicului.
De aceea, stimată doamnă Olga Mirea, specialistul consideră că este esențial pentru un organism sănătos ca acesta să-și păstreze echilibrul enzimatic. Pentru asta, e nevoie să știți care sunt alimentele în care se găsesc enzimele: în fructe și legume crude, în laptele proaspăt, nefiert, nepasteurizat; în cereale și semințele germinate; în ouă crude, miere de albine proaspătă, dar și în suplimente nutritive cu enzime, luate numai la recomandarea medicului.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 27 Septembrie 2011
Marţi, 27 Septembrie 2011
Marţi, 27 Septembrie 2011
Luni, 26 Septembrie 2011
Luni, 26 Septembrie 2011
Luni, 26 Septembrie 2011
Luni, 26 Septembrie 2011
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011