Puncte de vedere

"Vă simțiți respectați ca cetățeni ai Constanței?"

1138
3

Articole de la același autor

A curs multă cerneală în ziarul nostru pe tema nemulțumirilor constănțenilor în legătură cu lipsa de receptivitate a edililor la sugestiile și sesizările lor, nemulțumiri care i-au făcut să se simtă nerespectați, ca cetățeni.

Pornind de la episodul desființării a două treceri de pietoni în zona pasajului "Tomis" și, apoi, urmare a presiunii enorme a constănțenilor, a reînființării unei astfel de treceri, însă pe un alt amplasament decât cel agreat de oameni și propus dealtfel autorităților, cititoarea noastră, Maria Niculescu, își "permite o sugestie". Iar când lansează această propunere face trimitere la una dintre practicile autorităților americane, care iau decizii numai în funcție de interesele cetățenilor pe care-i slujesc, chiar și atunci când e vorba de chestiuni aparent minore: "Se spune că în America, țara visurilor împlinite, cum zic unii, când se face vreo lucrare într-o anumită zonă, timp de un an de zile se lasă aleile, străzile din preajmă pentru a fi parcurse de oameni. Omul o ia deseori pe un traseu gen…scurtătură și o tot ia… Abia la finalizarea lucrării, specialiștii stabilesc străzile exact pe unde le vine mai ușor oamenilor să se deplaseze. La noi, dacă autoritățile au ceva în cap, ca ele trebuie să fie! Și-atunci te mai simți tu, ca cetățean și plătitor de multe taxe și impozite, în aparen-ță stabilite înspre binele tău, respectat în urbea ta?".

Criza, eternul țap ispășitor…
Că pasajul Tomis, în ciuda tuturor promisiunilor de reabilitare, continuă să fie o cloacă, o vede cu ochiul liber și cititoarea noastră Maria Mândrescu. De multă vreme, femeia se întreabă de ce, în calitate de contribuabil și de persoană care este obligată de natura locului de muncă să traverseze zilnic, atât la ore din zi, cât și din noapte, acest loc insalubru, nu are parte de un minim respect din partea edililor locali: "Eu cred că această pată rușinoasă din buricul orașului n-o să fie spălată niciodată! Mă îngrozesc că se micșorează ziua, iar numărul infractorilor și al nesimțiților care consideră acest loc un WC public va crește. Nu pot să înțeleg de ce eu, ca cetățean onest, care plătesc taxe și impozite, nu sunt tratat cu respectul cuvenit? E așa de greu să fie asanată de nesimțiți această zonă? Degeaba există amenzile, dacă n-are cine să le dea! E așa o investiție colosală ca acest pasaj să arate mai bine? Chiar așa, pentru orice, se dă vina numai pe criză? Se uită că pasajul ăsta arăta groaznic și înainte de criză? Și-atunci, dacă nu e lipsă de respect față de cetățeani, ce altceva poate fi?".

Câinii latră…
Lora Damian iubește animalele, însă de când a fost mușcată de un câine comunitar, a prins frică de aceste patrupede: "Am reclamat la presă, la primărie, la poliție că ne sufocă maidanezii pe străzile Callatis și Sulmona! Credeți că s-a schimbat ceva? Pe mine nu mă interesează cum îi apără legea pe maidanezi, pe mine mă interesează cum mă apără legea pe mine, ca om! Oare locuitorii acestei zone nu merită mai mult respect? Dar la impozite, de ce nu suntem ocoliți?".
Toți cei care ne-au contactat propun ca, la nivelul Primăriei Constanța, să se analizeze toate propunerile făcute de cetățeni, dacă acestea au fost rezolvate, iar dacă nu, să se specifice din ce cauze? Apoi, situația să fie afișată pe site-ul primăriei, în semn de minim respect față de cei care continuă să spere că "nu vorbesc la pereți!"



Comentează știrea

cetatean
27 septembrie 2011
Piata Grivitei

De ce Piata Grivitei din centrul orasului este cea mai murdara? Ati vazut multitudinea de caini care se plimba prin piata? Dar multitudinea de "comercianti" ilegali ce ne sufoca si care fac cea mai mare mizerie? Dar hotii de buzunare? Poate ar trebui sa faceti ceva, pentru ca este piata centrala, unde vin turisti, vin cei mai multi cetateni.

Adrian
27 septembrie 2011
Constanta

Candva se spunea despre Bucuresti ca este un oras infect, ca nu se poate sta acolo...Bucurestiul s-a schimbat radical...in bine...Constanta nu s-a schimbat deloc in bine...ba chiar s-a transformat intr-un oras al mizeriei si al cainilor vagabonzi. In urma cu aproximativ o luna, am surprins un aspect care m-a marcat. Doi turisti straini calatoreau cu un atuobuz de pe linia 43. Nu erau insotiti de nimeni, ceea ce ma- determinat sa cred ca oamenii erau la plimbare in oras. Au coborat din autobuz la capatul de linie de la Ciresica. Imaginea de acolo mi-a produs un gust amar. Sub nasul strainilor, gunoiul si cojile de pepeni aruncate pe strada faceau parte din peisaj...Oare ce idee si-au facut acei oameni despre Constanta?!? Probabil ca in sezonul estival 2012 vom avea cu doi turisti straini in minus pe litoral.

KAKA-MAKA
28 septembrie 2011
MULTUMITI PRIMARULUI MAZARE

ATI ALES PRIMARUL PE CARE L-ATI VRUT,ACUM NU VA VAITATI CA V-A FRAIERIT CU 1 KG. DE ZAHAR SI 1 L. DE ULEI.DESCHIDETI OCHII MINTII PAGALILOR!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4905 secunde