Când e permisă rechemarea din concediu

112

Articole de la același autor

"La noi la firmă este foarte mare strictețe cu concediile, toți trebuie să ne programăm de la începutul anului, iar dacă intervin situații neprevăzute, greu ești înțeles. Pe partea cealaltă, când șefii au nevoie de tine, nu contează că ți-ai programat concediul nu știu unde, n-au nicio problemă să te cheme înapoi la muncă. Mă abțin de la alte comentarii, dar vreau să știu când poate fi adus omul la muncă din concediu, fie că este în deplasare, fie că se odihnește acasă? Cu mulțumiri, Daniela".

Programările sunt necesare

Doamnă Daniela, programarea concediilor de odihnă nu este niciun moft sau vreo exagerare din partea conducerii firmei, întrucât chiar legislația prevede asta pentru fiecare angajat în parte. De asemenea, potrivit Mihaelei Crivea, specialist în probleme de muncă, salariatul poate solicita concediu cu cel puțin 60 de zile anterioare efectuării acestuia, pentru a evita astfel eventuale probleme.

Rechemarea, legală. În caz de forță majoră sau pentru interese urgente, angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă. Dacă va dispune asta, atunci angajatorul are obligația să suporte toate cheltuielile salariatului și ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă. Indiferent de situație însă, dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaților și nu poate forma obiectul vreunei renunțări sau limitări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Când este posibilă rechemarea din concediu
Pagina a fost generata in 0.9682 secunde