Medicul de gardă

Când mergem cu copilul la ortoped?

283
Când mergem cu copilul la ortoped? - 9aprmedicbun-1333989736.jpg
"Nu mai am pace, fetița mea, cu vârsta de un an și trei luni, e crăcănată rău de tot. Medicul m-a încurajat că toți bebelușii sunt așa, să mai aștept cum evoluează lucrurile. Totuși, n-ar fi mai bine să rezolv din pripă și să nu las timpul să treacă? Cine-mi garantează că o să i se îndrepte cu timpul? Scuzați-mă, poate exagerez, dar sunt mamă de fetiță și mă gândesc la viitorul ei. Va trebui să merg acum cu copilul la ortoped? Vă mulțumesc pentru înțelegere, Alexandra Dobre".

v v v

Stimată doamnă Dobre, potrivit expli-cațiilor medicului primar pediatru Zișan Omer, din cadrul Clinicii Homeomed, acest mic defect al copiilor se datorează, în primul rând poziției din uter, însă, printr-o simplă radiografie sau analize de sânge, medicul poate aduna informațiile necesare pe baza cărora se poate edifica asupra fiecărui caz în parte. Este bine să știți, de asemenea, că forma picioarelor unui copil și felul lui de a păși sunt influențate și de ereditate. Pe de altă parte, este adevărat că toți bebelușii au picioarele strâmbe la naștere, după cum la fel de adevărat este că această caracteristică dispare în jurul vârstei de doi ani. Cel mai adesea, fenomenul este determinat de încercarea copilului de a-și menține echilibrul, destul de rare fiind cazurile în care piciorușele crăcănate sunt semnul unor afecțiuni ale picioarelor.

Motive de îngrijorare

De cele mai multe ori, primii pași ai copilului sunt făcuți cu picioarele foarte depărtate unul de celălalt, din cauză că în altă poziție ar cădea imediat. Abia atunci când situația persistă și după vârsta de trei ani, se recomandă un consult la medicul ortoped, care poate determina dacă este vorba despre un semn al dezvoltării copilului sau dacă picioarele crăcănate pot crea tot felul de probleme. Dacă vizita la medic este făcută la timp, iar tratamentul este urmat corect, majoritatea cazurilor se rezolvă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Cum alegeți grădinița piciului?
Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Fun : Educația copilului
Pagina a fost generata in 0.6069 secunde