Când nu se poate încheia un contract de vânzare-cumpărare

1886
Când nu se poate încheia  un contract  de vânzare-cumpărare - candnusepoate11fb-1392132647.jpg

Articole de la același autor

"Trebuie să semnez urgent un contract de vânzare-cumpărare și n-am știut că mi-a expirat buletinul, iar pașaport valabil nu am. Pot să merg la notar cu buletinul vechi și cu un martor sau doi, câți mi-or cere? L. Dan".
v v v
În cazul în care se întâmplă ca actele de identitate să aibă termenul de valabilitate expirat, acestea nu pot fi folosite la semnarea actului de înstrăinare a imobilului. Dacă, în schimb, buletinul sau cartea de identitate au expirat în cursul anului curent, în intervalul de după demararea tranzacției, legitimarea se poate face și cu pașaportul sau cu permisul de conducere, ne-a spus notarul Elena Ion. De asemenea, ștampilele aplicate de organele competente pe actul de identitate nu mai sunt vizibile, se vor folosi pașaportul sau permisul de conducere, sau doi martori care cunosc persoana în cauză. 
În cazul în care una dintre părți sau ambele sunt căsătorite, certificatul de căsătorie este absolut necesar la încheierea actului de vânzare-cumpărare, întrucât vânzarea-cumpărarea este un act de dispoziție, ceea ce presupune consimțământul ambilor soți. Or, calitatea de soți nu se poate dovedi decât cu ajutorul certificatului de căsătorie.
La orice tranzacție imobiliară este necesară încheierea unui contract de vânzare-cumpărare și semnarea acestuia de către ambele părți, de obicei vânzător și cumpărător. Contractul este întocmit și autentificat de către notarul public sau avocatul ales, în urma semnării acestuia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4095 secunde