Când nu se poate intabula o construcție

1232
Când nu se poate intabula  o construcție - candnusepoateintab-1399394766.jpg

Articole de la același autor

"Este foarte greu să faci o casă în ziua de azi, când băncile nu mai dau credite ca altădată. În situația asta se află și părinții mei, au vrut să-și ridice o căsuță pentru bătrânețe, dar nu reușesc s-o termine. Au găsit un client s-o vândă așa neterminată și să-și cumpere ceva mai modest, dar nu pot s-o intabuleze. Cum pot ei să depășească situația asta, din care pot ieși numai printr-o vânzare?" – întreabă Ioana T.

v v v

Într-adevăr, o construcție nu poate fi intabulată în orice stadiu s-ar afla aceasta. Totul, din cauză că reglementările sunt destul de stricte în această privință. Astfel, după cum ne-a explicat consilierul juridic Carmen Gigică, atât o lucrare făcută fără autorizație de construire, cât și cu nerespectarea întocmai a tuturor prevederilor acesteia, dar și construcțiile cărora nu li s-a făcut recepția la terminarea lucrărilor, potrivit legii, nu se consideră finalizate și, pe cale de consecință, nu pot fi intabulate în Cartea Funciară. În plus, când se constată asemenea situații, se aplică în continuare sancțiunile prevăzute de lege.

De asemenea, e bine de știut că în lipsa autorizației de construire, clădirile ridicate înainte de 1 august 2001 se intabulează în baza certifi-catului de atestare fiscală, prin care se atestă achitarea tuturor obligațiilor fiscale datorate autorității administrației publice locale în a cărei rază se află construcția, precum și a documentației cadastrale. În situațiile în care construcțiile nu sunt înregistrate la autoritatea administrativă locală competentă, acestea se înregistrează numai dacă se achită impozitul pe ultimii cinci ani anteriori depunerii declarației fiscale, inclusiv pentru anul în curs. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se intabulează un teren
Pagina a fost generata in 2.8402 secunde