Cum se intabulează un teren

542
Cum se intabulează un teren - intabulare28-1390919572.jpg
"Mama vrea să-mi vândă un teren pe care nu mai e nimic construit, a fost o dărăpănătură, dar a stricat-o acum șase ani. Vreau să fac cadastru și  mi se cere autorizație de demolare pentru căsuța aia. Fără cadastru, nu putem să facem actele de vânzare. Plus că nu are actul de proprietate în original. Avem martori care cunosc situația. Alexandru I." 
v v v
Domnule Alexandru, într-adevăr, când se pune problema efectuării cadastrului unui teren pe care a existat, cândva, o construcție, reglementările obligă ca proprietarul să prezinte și autorizația de demolare a respectivului imobil. Această reglementare este însă obligatorie numai în situațiile în care acea construcție figurează în actele de proprietate, lucru pe care nu l-ați menționat.
De asemenea, pentru operațiunile de cadastru și intabulare în cazul terenurilor libere trebuie actele de identitate ale proprietarilor, în situația în care mama dumneavoastră nu este singurul proprietar. Atenție, dacă nu există act de proprietate, acesta poate fi în-locuit, după caz, cu certificatul de moștenitor, contractul de vânzare-cumpărare. La dosar mai trebuie atașat și certificatul fiscal pentru cadastru și intabulare eliberat de primărie - Direcția Taxe și Impozite, care este valabil în luna depunerii dosarului cadastral și în care trebuie menționată valoarea de impozitare atât pentru teren, cât și pentru construcție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : De câte ori trebuie reînnoit cadastrul
Pagina a fost generata in 0.4586 secunde