Cum se înscrie în cartea funciară un teren cu probleme

392
Cum se înscrie în cartea funciară un teren cu probleme - 11septcartefunciarateren-1378914371.jpg

Articole de la același autor

"Am un teren care n-a fost măsurat ca lumea, apare în acte cu diferențe față de dimensiunile lui reale. Mai pot să-l înscriu în cartea funciară? Celia Anaid".



Cum se face înscrierea în cartea funciară a terenurilor cu diferențe de măsurare constatate, potrivit reglementărilor în vigoare, ne-a explicat notarul C. Ionescu. De exemplu, dacă suprafața din măsurători este mai mare în proporție de până la 10% inclusiv, în cazul terenurilor din intravilan, și de până la 5% în cazul terenurilor din extravilan, se va depune certificatul prin care se constată că posesorul este cunoscut ca proprietar al imobilului, pe baza posesiei exercitate sub nume de proprietar necontestat.

Certificarea se îndeplinește de către notarul public, la sesizarea oficiului teritorial, prin eliberarea certificatului pentru înscrierea în cartea funciară a posesorului ca proprietar, în baza căruia se intabulează dreptul de proprietate.

Procedura legală. În acest caz, procedura de emitere a certificatului se va stabili prin protocolul încheiat între Agenția Națională și Uniunea Națională a Notarilor Publici din România. Protocolul se aprobă prin ordin cu caracter normativ al directorului general al Agenției Naționale și hotărâre a Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România și se publică în Monitorul Oficial al României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Actual : Opt tineri uciși într-o sală de sport
Pagina a fost generata in 0.4766 secunde