Când pot fi obligați locatarii să schimbe apometrele funcționale

6279
9
Când pot fi obligați locatarii  să schimbe apometrele funcționale - 3decfondapometreasoc-1386082326.jpg

Articole de la același autor

Performanțele apometrelor depind nu doar de clasa de precizie, ci și de felul cum sunt montate. În plus, pentru eficiență maximă, ar trebui să fie de același tip în toate apartamentele.

Din păcate, în loc să se bucure de beneficiile contorizării, din cauză lipsei de comunicare dintre asociație și locatari, apar conflicte interminabile, cauzate de modul cum sunt verificate și schimbate apometrele.

"Apometrele din apartament, șase la număr, mi-au fost verificate de o firmă autorizată, în ianuarie a.c., mi s-a eliberat buletin de verifi-care metrologică, chitanță de plată a reparației. Cu aceste hârtii m-am prezentat la sediul asociației, pentru ca, ulterior, într-o adunare generală la care nu am fost, să se hotărască schimbarea apometrelor cu o firmă indicată de șefii asociației. Iar în luna mai, tot în adunare, s-a hotărât ca proprietarii care nu au schimbat apometrele, să suporte diferențele dintre apometrul central al scării și apometrele din apartamente. Am fost încărcați cu consumuri fantastic de mari. D. Sorin".

"Ce contează că am apometru de 15 ani, dacă e verificat și merge bine? De unde au mai scos-o și pe asta că trebuie să fie toate de același fel, ca să plătim mai puțin? O. Ailenei".

Decizia, în pixul locatarilor

Este deja de notorietate faptul că, după ce a început montarea apometrelor în cadrul blocurilor de locuințe, au fost sesizate diferențe, mai mari sau mai mici, între suma citirilor pe apometrele indi-viduale și a celor de la branșament. Or, po-trivit reprezentantului Uniunii Asociațiilor de Proprietari, Marcel Dragu, s-a ajuns în această situație și pentru că, la început, mulți au cumpărat apo-metre de pe unde au găsit, chiar și din pia-ță, iar montajul s-a fă-cut, de asemenea, și de persoane fără autorizație. Cu trecerea timpului, însă, diferențele, mereu mai evidente, i-au determinat pe oameni să ia măsuri, iar cea mai întâlnită metodă de contracarare a diferențelor s-a dovedit respectarea regulilor privind achiziționarea și montarea apometrelor. Însă, toate aceste măsuri n-ar avea nicio valoare dacă nu ar fi validate de adunarea generală, singura în măsură să poată hotârî, fie verificarea apometrelor existente, fie înlocuirea tuturor cu altele noi, de clasă mai bună.

Condiții tehnice esențiale

Pentru ca înregistrarea consumului de apă să fie cât mai aproape de realitate, apometrele trebuie musai să fie toate de aceeași mar-că și instalate cu o singură societate comercială autorizată. Căci, existând apometre de producție, de formă, de clasă, de precizie diferite, diferențele între suma citirilor pe apometrele individuale și cele de la branșament vor fi mari, acest aspect atrăgând nemulțumiri din partea locatarilor.

"O altă condiție tehnică esențială pentru ca apometrele să-și facă treaba cu cât mai multă corectitudine este ca acestea să fie montate, dar absolut toate, în același fel. Pentru că apometrele montate pe verticală, față de cele puse pe orizontală, dau niște diferențe provocate de frecarea axului în lagăre, acolo fiind o turbină. Dacă sunt puse pe verticală, turbina are axul sprijinit pe două lagăre, iar pe orizontală, are frecare numai în vârfului axului, care este punctual și foarte mic. Cei care se pricep știu despre ce vorbesc, important este ca toți să țină cont de aceste lucruri, dacă își doresc o contorizare corectă a consumului de apă, căci această problemă s-a acutizat și din cauză că mulți, pe motiv că și-au verificat apometrele, nu mai vor să le schimbe sub nicio formă. Preferă să plătească și verificarea și, eventual, repararea apometrului cu probleme, decât să le schimbe toată lumea".

Decizia locatarilor, corectă

Referitor strict la aspectele prezentate astăzi, șeful UAP precizează că hotărârea adunării generale de a înlocui toate apometrele este una corectă și nu există niciun motiv legal pentru ca unii locatari să nu se conformeze acesteia: "Oamenii trebuie să înțeleagă că hotărârea adunării nu e numai a comitetului executiv sau a președintelui, ci a majorității locatarilor. Din păcate, cei mai nemulțumiți sunt locatarii care nu participă, de fel, la aceste întruniri, apoi contestă deciziile celorlalți, ceea ce nu este fair-play".

Comentează știrea

noni
4 decembrie 2013
inca o Marie cu alta palarie

Mi se freaca si mie axul in lagare.de aceste ineptii. Dar cand sparge cate un idiot magistrale pe strada si curge apa ca pe Dunare, cine masoara cu precizie paguba ?? Trtipuri idioate ca sa te mai faca sa dai ceva, cui trebuie. Montam albastre, apoi rosii, apoi patrate, apoi.... ce prostie. Si sa nu uit, cine vrea sa dam in judecata RADETUL pentru conditiile de monopol impuse si regulile aberante de debransare ? Ca dintr-o casnicie esuata mai iesi, contractul cu ei se pare, e pe viata, spera ei. Daca exista un asemenea grup vreau sa ader, postati date de contact. Multumesc.

ELENA
4 decembrie 2013
radet

Pai mai nou,politia se inplica in locul lui Rcheru sa amendeze,in urma reclamatiei facuta la City Park. Sie aceasta politie rortul tevilor de caldura si apa si cu ce drept poate intra sa verifice in locuinta proprietarului. Am trait sa o vedem si aceasta GASELNITA MAFIOTA.

Răspuns la: inca o Marie cu alta palarie
Adăugat de : noni, 4 decembrie 2013
Mi se freaca si mie axul in lagare.de aceste ineptii. Dar cand sparge cate un idiot magistrale pe strada si curge apa ca pe Dunare, cine masoara cu...
MINE
5 decembrie 2013
AIURELI

Nu exista asa ceva cu "frecari in lagare" si alte prostii pe verticala sau orizontala, atit timp cit piesele din interior sunt in lichid nu exista frecare, astea sunt tertipuri sa pacalesaca lumea fraiera. Daca un administrator face abuzuri intr-o asociatie trebuie shimbat urgent din functie, de catre locatarii respectivi, doar nu e Basescu sa-l pupe in cur Angelica Merkel.

hogan scarpe
29 decembrie 2013
hogan scarpe

spaccio hogan[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hoganscarpe.html]spaccio hogan[/url]hogan online[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hoganscarpe.html]hogan online[/url]hogan uomo[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]hogan uomo[/url]hogan rebel[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]hogan rebel[/url]hogan outlet[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]hogan outlet[/url]scarpe hogan[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]scarpe hogan[/url]hogan donna[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]hogan donna[/url]spaccio hogan[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]spaccio hogan[/url]spaccio hogan[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]spaccio hogan[/url]hogan donna[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]hogan donna[/url]hogan scarpe[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]hogan scarpe[/url]hogan rebel[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]hogan rebel[/url]outlet hogan[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]outlet hogan[/url]hogan sito ufficiale[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]hogan sito ufficiale[/url]spaccio hogan[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]spaccio hogan[/url]hogan uomo[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]hogan uomo[/url]scarpe hogan[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]scarpe hogan[/url]hogan interactive[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]hogan interactive[/url]hogan scarpe[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]hogan scarpe[/url]hogan donna[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]hogan donna[/url]hogan online[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]hogan online[/url]hogan outlet[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]hogan outlet[/url]scarpe hogan uomo[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]scarpe hogan uomo[/url]hogan donna[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]hogan donna[/url]spaccio hogan[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]spaccio hogan[/url]hogan interactive[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]hogan interactive[/url]hogan outlet[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]hogan outlet[/url]hogan scarpe[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]hogan scarpe[/url]outlet hogan[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]outlet hogan[/url]hogan sito ufficiale[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]hogan sito ufficiale[/url]hogan donna[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]hogan donna[/url]spaccio hogan[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]spaccio hogan[/url] hogan scarpe http://www.ilmercantedisogni.it/it/hoganscarpe.html

scarpe hogan
30 decembrie 2013
scarpe hogan

spaccio hogan[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hoganscarpe.html]spaccio hogan[/url]hogan online[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hoganscarpe.html]hogan online[/url]hogan uomo[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]hogan uomo[/url]hogan rebel[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]hogan rebel[/url]hogan outlet[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]hogan outlet[/url]scarpe hogan[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]scarpe hogan[/url]hogan donna[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]hogan donna[/url]spaccio hogan[url=http://www.ilmercantedisogni.it/it/hogan.html]spaccio hogan[/url]spaccio hogan[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]spaccio hogan[/url]hogan donna[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]hogan donna[/url]hogan scarpe[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]hogan scarpe[/url]hogan rebel[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]hogan rebel[/url]outlet hogan[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]outlet hogan[/url]hogan sito ufficiale[url=http://www.radaimpianti.it/it/hogansitoufficiale.html]hogan sito ufficiale[/url]spaccio hogan[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]spaccio hogan[/url]hogan uomo[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]hogan uomo[/url]scarpe hogan[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]scarpe hogan[/url]hogan interactive[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]hogan interactive[/url]hogan scarpe[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]hogan scarpe[/url]hogan donna[url=http://www.radaimpianti.it/it/scarpehoganuomo.html]hogan donna[/url]hogan online[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]hogan online[/url]hogan outlet[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]hogan outlet[/url]scarpe hogan uomo[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]scarpe hogan uomo[/url]hogan donna[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]hogan donna[/url]spaccio hogan[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]spaccio hogan[/url]hogan interactive[url=http://www.rifugiamoci.it/it/hoganitalia.html]hogan interactive[/url]hogan outlet[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]hogan outlet[/url]hogan scarpe[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]hogan scarpe[/url]outlet hogan[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]outlet hogan[/url]hogan sito ufficiale[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]hogan sito ufficiale[/url]hogan donna[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]hogan donna[/url]spaccio hogan[url=http://www.rifugiamoci.it/it/outlethogan.html]spaccio hogan[/url] scarpe hogan

babyliss
4 ianuarie 2014
babyliss

Babyliss Pro Perfect Curl[url=http://www.healthinvestor.co.uk/babylissvipuk.html]Babyliss Pro Perfect Curl[/url]babyliss curl secret[url=http://www.healthinvestor.co.uk/babylissvipuk.html]babyliss curl secret[/url]babyliss perfect curl[url=http://www.healthinvestor.co.uk/babylissvipuk.html]babyliss perfect curl[/url]babyliss[url=http://www.healthinvestor.co.uk/babylissvipuk.html]babyliss[/url]babyliss pro[url=http://www.healthinvestor.co.uk/babylissvipuk.html]babyliss pro[/url]babyliss curling wand[url=http://www.healthinvestor.co.uk/babylissvipuk.html]babyliss curling wand[/url]babyliss i stubble[url=http://www.healthinvestor.co.uk/babylissvipuk.html]babyliss i stubble[/url]babyliss big hair[url=http://www.healthinvestor.co.uk/babylissvipuk.html]babyliss big hair[/url]Babyliss Pro Perfect Curl[url=http://www.chocolatereview.co.uk/babylisssaleuk.html]Babyliss Pro Perfect Curl[/url]babyliss curl secret[url=http://www.chocolatereview.co.uk/babylisssaleuk.html]babyliss curl secret[/url]babyliss perfect curl[url=http://www.chocolatereview.co.uk/babylisssaleuk.html]babyliss perfect curl[/url]babyliss[url=http://www.chocolatereview.co.uk/babylisssaleuk.html]babyliss[/url]babyliss pro[url=http://www.chocolatereview.co.uk/babylisssaleuk.html]babyliss pro[/url]babyliss curling wand[url=http://www.chocolatereview.co.uk/babylisssaleuk.html]babyliss curling wand[/url]babyliss i stubble[url=http://www.chocolatereview.co.uk/babylisssaleuk.html]babyliss i stubble[/url]babyliss big hair[url=http://www.chocolatereview.co.uk/babylisssaleuk.html]babyliss big hair[/url]Babyliss Pro Perfect Curl[url=http://www.grenadavilla.co.uk/babylissonuk.html]Babyliss Pro Perfect Curl[/url]babyliss curl secret[url=http://www.grenadavilla.co.uk/babylissonuk.html]babyliss curl secret[/url]babyliss perfect curl[url=http://www.grenadavilla.co.uk/babylissonuk.html]babyliss perfect curl[/url]babyliss[url=http://www.grenadavilla.co.uk/babylissonuk.html]babyliss[/url]babyliss pro[url=http://www.grenadavilla.co.uk/babylissonuk.html]babyliss pro[/url]babyliss curling wand[url=http://www.grenadavilla.co.uk/babylissonuk.html]babyliss curling wand[/url]babyliss i stubble[url=http://www.grenadavilla.co.uk/babylissonuk.html]babyliss i stubble[/url]babyliss big hair[url=http://www.grenadavilla.co.uk/babylissonuk.html]babyliss big hair[/url]Babyliss Pro Perfect Curl[url=http://www.pgldevonshire.org.uk/babylissuk2.html]Babyliss Pro Perfect Curl[/url]babyliss curl secret[url=http://www.pgldevonshire.org.uk/babylissuk2.html]babyliss curl secret[/url]babyliss perfect curl[url=http://www.pgldevonshire.org.uk/babylissuk2.html]babyliss perfect curl[/url]babyliss[url=http://www.pgldevonshire.org.uk/babylissuk2.html]babyliss[/url]babyliss pro[url=http://www.pgldevonshire.org.uk/babylissuk2.html]babyliss pro[/url]babyliss curling wand[url=http://www.pgldevonshire.org.uk/babylissuk2.html]babyliss curling wand[/url]babyliss i stubble[url=http://www.pgldevonshire.org.uk/babylissuk2.html]babyliss i stubble[/url]babyliss big hair[url=http://www.pgldevonshire.org.uk/babylissuk2.html]babyliss big hair[/url]Babyliss Pro Perfect Curl[url=http://www.gabrental.com/babylissuktop1.html]Babyliss Pro Perfect Curl[/url]babyliss curl secret[url=http://www.gabrental.com/babylissuktop1.html]babyliss curl secret[/url]babyliss perfect curl[url=http://www.gabrental.com/babylissuktop1.html]babyliss perfect curl[/url]babyliss[url=http://www.gabrental.com/babylissuktop1.html]babyliss[/url]babyliss pro[url=http://www.gabrental.com/babylissuktop1.html]babyliss pro[/url]babyliss curling wand[url=http://www.gabrental.com/babylissuktop1.html]babyliss curling wand[/url]babyliss i stubble[url=http://www.gabrental.com/babylissuktop1.html]babyliss i stubble[/url]babyliss big hair[url=http://www.gabrental.com/babylissuktop1.html]babyliss big hair[/url]Babyliss Pro Perfect Curl[url=http://www.batterseasociety.org.uk/babylissuks.html]Babyliss Pro Perfect Curl[/url]babyliss curl secret[url=http://www.batterseasociety.org.uk/babylissuks.html]babyliss curl secret[/url]babyliss perfect curl[url=http://www.batterseasociety.org.uk/babylissuks.html]babyliss perfect curl[/url]babyliss[url=http://www.batterseasociety.org.uk/babylissuks.html]babyliss[/url]babyliss pro[url=http://www.batterseasociety.org.uk/babylissuks.html]babyliss pro[/url]babyliss curling wand[url=http://www.batterseasociety.org.uk/babylissuks.html]babyliss curling wand[/url]babyliss i stubble[url=http://www.batterseasociety.org.uk/babylissuks.html]babyliss i stubble[/url]babyliss big hair[url=http://www.batterseasociety.org.uk/babylissuks.html]babyliss big hair[/url]Babyliss Pro Perfect Curl[url=http://www.blackbearlettings.co.uk/babylisscheapuk.html]Babyliss Pro Perfect Curl[/url]babyliss curl secret[url=http://www.blackbearlettings.co.uk/babylisscheapuk.html]babyliss curl secret[/url]babyliss perfect curl[url=http://www.blackbearlettings.co.uk/babylisscheapuk.html]babyliss perfect curl[/url] babyliss

babyliss
7 ianuarie 2014
babyliss

babyliss[url=http://www.unllais.co.uk/buybabyliss.html]babyliss[/url]babyliss pro[url=http://www.unllais.co.uk/buybabyliss.html]babyliss pro[/url]babyliss curling wand[url=http://www.unllais.co.uk/buybabyliss.html]babyliss curling wand[/url]babyliss i stubble[url=http://www.unllais.co.uk/buybabyliss.html]babyliss i stubble[/url]babyliss big hair[url=http://www.unllais.co.uk/buybabyliss.html]babyliss big hair[/url]Babyliss Pro Perfect Curl[url=http://www.northwalesdistribution.co.uk/babyliss365.html]Babyliss Pro Perfect Curl[/url]babyliss curl secret[url=http://www.northwalesdistribution.co.uk/babyliss365.html]babyliss curl secret[/url]babyliss perfect curl[url=http://www.northwalesdistribution.co.uk/babyliss365.html]babyliss perfect curl[/url]babyliss[url=http://www.northwalesdistribution.co.uk/babyliss365.html]babyliss[/url]babyliss pro[url=http://www.northwalesdistribution.co.uk/babyliss365.html]babyliss pro[/url]babyliss curling wand[url=http://www.northwalesdistribution.co.uk/babyliss365.html]babyliss curling wand[/url]babyliss i stubble[url=http://www.northwalesdistribution.co.uk/babyliss365.html]babyliss i stubble[/url]babyliss big hair[url=http://www.northwalesdistribution.co.uk/babyliss365.html]babyliss big hair[/url]Babyliss Pro Perfect Curl[url=http://www.regencygold.co.uk/babyliss.html]Babyliss Pro Perfect Curl[/url]babyliss curl secret[url=http://www.regencygold.co.uk/babyliss.html]babyliss curl secret[/url]babyliss perfect curl[url=http://www.regencygold.co.uk/babyliss.html]babyliss perfect curl[/url]babyliss[url=http://www.regencygold.co.uk/babyliss.html]babyliss[/url]babyliss pro[url=http://www.regencygold.co.uk/babyliss.html]babyliss pro[/url]babyliss curling wand[url=http://www.regencygold.co.uk/babyliss.html]babyliss curling wand[/url]babyliss i stubble[url=http://www.regencygold.co.uk/babyliss.html]babyliss i stubble[/url]babyliss big hair[url=http://www.regencygold.co.uk/babyliss.html]babyliss big hair[/url]Babyliss Pro Perfect Curl[url=http://www.micro-tag.com/babyliss.html]Babyliss Pro Perfect Curl[/url]babyliss curl secret[url=http://www.micro-tag.com/babyliss.html]babyliss curl secret[/url]babyliss perfect curl[url=http://www.micro-tag.com/babyliss.html]babyliss perfect curl[/url]babyliss[url=http://www.micro-tag.com/babyliss.html]babyliss[/url]babyliss pro[url=http://www.micro-tag.com/babyliss.html]babyliss pro[/url]babyliss curling wand[url=http://www.micro-tag.com/babyliss.html]babyliss curling wand[/url]babyliss i stubble[url=http://www.micro-tag.com/babyliss.html]babyliss i stubble[/url]babyliss big hair[url=http://www.micro-tag.com/babyliss.html]babyliss big hair[/url] babyliss

christian louboutin shoes price
28 februarie 2014
christian louboutin shoes price

christian louboutin babel 100 boots Stiri Cetățenești : Când pot fi obligați locatarii să schimbe apometrele funcționale | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin shoes price

mulberry tasker online
4 martie 2014
mulberry tasker online

121232693723785dmsasf5989196afsdf mulberry tasker online

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Directori schimbați la Mangalia
Pagina a fost generata in 2.5215 secunde