Când pot fi suspendate tichetele de masă

341
"Poate angajatorul așa, pe nepusă masă și la voința lui să taie tichetele de masă ale salariaților? Noi ne-am trezit fără tichete pe motiv că firma are probleme cu banii, însă doamna de la Personal ne-a dat de înțeles că nu s-a procedat corect, să ne cerem drepturile. I-am cerut contractul de muncă, dar s-a fofilat, cred că i-a părut rău că a scăpat porumbelul. Nu vreau să-mi pierd serviciul, o fi salariul mic, dar și fără el… Vreau doar să știu dacă tichetele astea pot fi luate și cu ce motiv? Vă mulțumesc mult, Maria".

v v v

După cum prevăd reglementările în vigoare, acordarea alocației individuale de hrană sub formă de tichete de masă se stabilește prin dispozițiile contractului colectiv de muncă, ținându-se cont și de toate elementele specifice unității respective – ne-a spus Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă. Pentru a putea suspenda acordarea de tichete de masă, respectiv pentru a micșora valoarea acestora ori numărul de beneficiari, este necesară o modificare a contractului colectiv de muncă, prin acordul părților. Mai exact, trebuie modificat contractul în sensul în care acordarea de tichete va fi suspendată pe perioada în care societatea se găsește în dificultăți financiare, care să rezulte din lipsa comenzilor, a scăderii cifrei de afaceri.

Doamnă Maria, pentru lămurirea lucrurilor, specialista vă recomandă să aveți o discuție onestă cu conducerea firmei și să nu dați crezare zvonurilor de tot felul. Dacă veți proceda astfel, este imposibil să nu primiți răspunsul lămuritor. Iar dacă asta nu se va întâmpla, puteți să depuneți o reclamație la ITM. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9277 secunde