A FOST MAJORATĂ valoarea tichetelor de masă și de creșă

198
A FOST MAJORATĂ valoarea tichetelor de masă și de creșă - tichete-1368615409.jpg
Valoarea nominală a tichetului de masă a fost majorată prin indexare, iar cea a tichetului de creșă a crescut, măsurile, aprobate printr-un ordin al ministrului Muncii, urmând să intre în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial. 

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a anunțat, astăzi, că ministrul Mariana Câmpeanu a aprobat, în 14 mai, ordinul care prevede majorarea prin indexare a valorii nominale a tichetului de masă de la 9 la la 9,35 de lei, precum și a valorii sumei lunare care poate fi acordată de angajatori sub forma tichetelor de creșă, de la 400 la 420 de lei.

Potrivit Mediafax, valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii 142/1998, în funcție de evoluția indicelui prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare.

Modul de calcul al valorii nominale indexate a unui tichet de creșă se face conform Normelor metodologice de aplicare a dispozițiilor Legii 193/2006, ținând cont de evoluția indicelui lunar al prețurilor de consum total.

Astfel, valoarea nominală a unui tichet de masă poate fi indexată, semestrial, cu indicele prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică. Totodată, valoarea sumei lunare acordate sub formă de tichete de creșă poate fi indexată semestrial cu indicele inflației comunicat de INS.

Cele două ordine intră în vigoare odată cu publicarea acestora în Monitorul Oficial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5643 secunde