Când poți să-ți mărești leafa cu 25%

168
Când poți să-ți mărești leafa cu 25% - candpotimaresti-1404137131.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Cristina Arnăut, într-adevăr, față de vechea legislație a muncii, actualele reglementări au mărit valoarea sporului de salariu pentru munca de noapte de la 15%, la 25% din sala-riul de bază. Atenție!, însă, s-a introdus și o condiție suplimentară, potrivit căreia salariatul poate beneficia de sporul menționat mai sus numai dacă se află în situația de a fi prestat muncă de noapte cel puțin 3 ore din timpul normal de lucru – precizează Manuela Marcu, specialist în probleme de muncă.

Ce înseamnă muncă de noapte. Pentru eliminarea confuziilor și a neclarităților, specialista ne-a explicat că este considerată muncă de noapte activitatea desfășurată între orele 22.00 și 6.00. Iar salariatul de noapte poate fi, în funcție de situație: angajatul care prestează muncă de noapte cel puțin 3 ore din timpul său zilnic de lucru; salariatul care efectuează muncă de noapte în proporție de cel puțin 30% din timpul său lunar de lucru.

Alte sporuri. Cei care muncesc noaptea se pot bucura fie de program de lucru redus cu o oră față de durata normală a zilei de mun-că, pentru zilele în care efectuează cel puțin 3 ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază, fie de un spor pentru munca prestată în timpul nopții de 25% din salariul de bază, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puțin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4594 secunde