Când se recomandă testul de sarcină

154
Acuratețea rezultatului unui test de sarcină, spun medicii, depinde de mai mulți factori:


1. Durata de la fertilizare a ovulului până la implantarea acestuia în uter după ovulație. Testele de sarcină identifică hormonul gonadotropină corionică umană, care se produce doar când ovulul fertilizat se implantează în peretele uterin. În majoritatea cazurilor, acest lucru se întâmplă la șase zile de la fertilizare. Dar studiile arată că la aproximativ 10% dintre femei, oul se implantează mult mai târziu, după prima zi de întârziere a ciclului. Deci, testele de sarcină vor da rezultate corecte din prima zi de întârziere a ciclului doar la unele femei, nu la toate.

2. Modul de utilizare. E bine să fie utilizate conform instrucțiunilor de pe prospect și să se verifice data expirării.

3. Momentul utilizării. Cantitatea de hormon de sarcină crește în timp. Deci, dacă testul este folosit foarte devreme va fi greu de identificat hormonul în urină. Folosirea testului la o săptămână de la întârzierea ciclului menstrual și utilizarea urinei de dimineață, pot crește acuratețea rezultatului.

4. Persoana care îl utilizează. Cantitatea de hormon de sarcină în urină diferă de la o femeie la alta. Astfel, unele femei vor avea rezultat pozitiv la o zi de întârziere a ciclului, în timp ce altele trebuie să aștepte mai mult.

5. Marca testului. Unele teste de sarcină sunt mai sensibile decât altele și mai bune în identificarea mai precoce a HCG-ului.

În cazul în care nu știați, testele de sarcina detectează un hormon special din urină sau sânge care este prezent doar în cazul unei sarcini. Acest hormon, Gonadotropină Corionică Umană (HCG), poate fi numit și "hormon de sarcină" pentru că este sintetizat de organism atunci când oul fertilizat se implantează în uter, la șase zile după concepție. Despre multe teste de sarcină, producătorii afirmă că pot arăta cu precizie dacă este prezentă sarcina încă din prima zi a întârzierii ciclului menstrual, însă au existat cazuri în care sarcina nu a fost detectată în urma efectuării testului, iar rezultatul a fost negativ, deși femeia respectivă era însărcinată. Un reper pentru efectuarea testului este momentul concepției: testul se pozitivează după cel puțin 7-10 zile de la contactul sexual.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Ferește-te de stres!
Joi, 14 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.7828 secunde