Veterinarul pe recepție

Căpușele pisicii, un mare pericol

281
1
"Chiar așa, moare lumea dacă o pisică de apartament are și ea acolo câteva căpușe? Nu înțeleg cum fac pisicile paraziți dacă stau numai în casă?" (Ana Predan)


v v v

Potrivit medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu, fie că lenevesc în casă ori în apartament, fie că hoinăresc prin curte, prezența paraziților externi la drăguțele feline nu poate fi exclusă. Mai ales că, peste puțin timp, va da colțul ierbii, momentul ideal când puricii și căpușele caută cu disperare o gazdă cu sânge cald, grija stăpânilor pentru acest aspect va trebui să fie și mai mare, atrage atenția medicul.

Cât privește strict pisicile de apartament, acestea ajung într-un procent de peste 50 la sută la veterinar din cauza infestațiilor cu căpușe și cu purici. Ca și dumneavoastră, doamnă Predan, și alți stăpâni de pisici nu înțeleg cum este posibil acest lucru și, chiar dacă pare mai greu de acceptat această realitate, putem duce noi înșine în casă, pe haine sau pe încălțăminte, o căpușă, un purice…

Având în vedere că aceste vietăți nu sunt deloc inofensive, căpușele fiind o sursă a multor boli, unele chiar mortale, care se pot transmite și omului, medicul vă recomandă să fiți foarte atent, iar dacă observați o căpușă, să mergeți de urgență cu pisica la veterinar. 


Comentează știrea

admirator
5 februarie 2013
asta e discriminare!

sariti pe bietele pisicute, mult mai curate decit nesimtitii de maidanezi... cu aia ati terminat povestea! nu au capuse, nu vehiculeaza nimic (desi se scarpina violent in mijlocul trotuarului... continuu)... pe maidanezi, ce doctor ii ingrijeste? luati animalele alea chinuite de pe spatiul public!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Albirea pisicilor - un fenomen rar
Luni, 10 Octombrie 2011
Stire din Fun : 50 de curiozități despre pisici
Pagina a fost generata in 0.7292 secunde