Unde se depune cererea de curatelă

489
"Nu sunt din Constanța și aș vrea să știu adresa unde pot să depun o cerere pentru curatelă minor și ce acte se pun la dosar. Vă mulțumesc. Cristiana Cornea".

v v v

Pentru eliberarea dispoziției de instituire a curatelei și numirea curatorului pentru minor, cererile se depun la Serviciul Autoritate Tutelară și Protecția Copilului, situat în strada Amzacea nr. 13, Constanța. Programul de primire a solicitărilor este de luni până vineri, între orele 8,30 - 15,30, telefon 0241/484203. Pentru cazurile mai speciale se pot solicita și alte documente, în funcție de situație. Potrivit legii, curatorul este acea persoană care își asumă anumite obligații față de cineva, stabilite prin curatelă.

Solicitarea se adresează primarului

Cât privește persoana căreia tre-buie să i se adreseze cererea de curatelă, aceasta este primarul. Atenție, pentru minorul sub 14 ani, cererea se întocmește de către pă-rintele supraviețuitor sau alt reprezentant legal, respectiv tutorele sau persoana ce are minorul în plasament. Pentru minorul de peste 14 ani, cererea se întocmește de către acesta personal. De menționat că cererea se întocmește în fața funcționarului, iar declarația persoanei ce va fi numită curator se întoc-mește tot în fața funcționarului.

Documentele cerute

La cererea pentru curatelă se vor atașa, în original și copie, urmă-toarele acte: buletin sau carte de identitate al persoanei ce va fi nu-mită curator, certificatul de naștere al minorului, certificatul de deces al părintelui, buletinul sau cartea de identitate ale părintelui, precum și timbre fiscale (câte unul în valoare de 50 de bani pentru fiecare act de stare civilă). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2765 secunde