Medicul de gardă

Care sunt simptomele problemelor de imunitate

251

Articole de la același autor

"Se tot vorbește despre imunitate. M-ar interesa, dacă se poate, să aflu și eu ce anume duce la slăbirea sistemului imunitar, că lucrurile așa, spuse la general, cel puțin pe mine nu mă ajută. Vă mulțumesc mult de tot". (Ana Dincă)


v v v

Pentru început, dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, a considerat necesar să ne prezinte simptomele care indică faptul că o persoană are probleme de imunitate, respectiv: tendința de a face, mult mai des decât de obicei, răceli, gripă, diferite alte infecții sau alergii, dar și de a obosi mult mai ușor la orice efort.

Cauzele problemelor imunitare

Cât privește lucrurile care au drept consecință slăbirea temporară a sistemului imunitar, acestea sunt: stresul, toxinele din mediu, alimentația săracă, lipsa de exercițiu fizic și de somn, ca și excesul de alcool și tutun. Interesant este că, în timp, acești factori pot avea efecte îndelungate pentru imunitate. De asemenea, și stresul emoțional, declanșat de evenimente cum ar fi o ceartă, până la episoade conflictuale sau dramatice pot afecta funcția imună. Anumite medicamente (mai ales corticosteroizii și medicamentele pentru cancer), radioterapia și - după unii cerce-tători - o supradependență de antibiotice pot, de asemenea, avea efecte nefaste pentru sistemul imunitar.

Există însă și persoane cu probleme înnăscute ale sistemului imunitar, cum ar fi un număr scă-zut de limfocite (un tip de celule albe din sânge care produc anti-corpi), imunodeficiențe grave care îi fac deosebit de vulnerabili la infecții. De aceea, diagnosticarea problemelor sistemului imunitar, care se face prin teste speciale, este extrem de importantă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 August 2012
Stire din Monden : Când trebuie evitat sexul
Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Fructele de pădure și imunitatea
Pagina a fost generata in 0.7153 secunde