Cum te însănătoșești cu sirop de ridichi negre

1371
Cum te însănătoșești cu sirop de ridichi negre - ridichinegre-1331239100.jpg
În această perioadă cu schimbări bruște de temperatură, când organismul uman este predispus îmbolnăvirilor, se recomandă consumul de ridichi negre. Acestea reprezintă un remediu eficient în combaterea virozelor respiratorii și contribuie la întărirea sistemului imunitar. Leguma cu gust iute-înțepător are un conținut ridicat de vitamina C, sodiu, potasiu, fosfor, iod, sulf și magneziu.
Ridichea neagră ajută la fluidizarea secrețiilor bronșice și este recomandată bolnavilor de bronșită cronică și de astm, calmează tusea, stimulează digestia și scade colesterolul. Totodată, consumată crudă, această legumă este indicată și pentru persoanele care sunt expuse la alergii și eczeme.
Pentru a prepara siropul de ridichi negre, se acoperă fundul unui vas cu felii subțiri și se presară peste ele un strat de zahăr nerafinat. Apoi se pun mai multe straturi alternative de ridichi și zahăr, după care se lasă la macerat până la formarea unui sirop gros. În final, se scurge siropul și se păstrează într-un flacon închis ermetic, la rece.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Fructele de pădure și imunitatea
Vineri, 09 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Măceșele întăresc imunitatea
Pagina a fost generata in 0.6172 secunde