Detoxifierea crește imunitatea organismului

2057
Detoxifierea crește imunitatea organismului - debbe6c6a83d9c5b7cf1341b2ba3cb50.jpg
Vorbim foarte des în ultimul timp despre stil de viață sănătos, încercăm să ne adaptăm alimentația la trend-ul "healthy living", dar organismul nostru este atacat din toate părțile de toxine. În ultimii 50 de ani, ca o consecință a industrializării și vieții tot mai sedentare, problema toxinelor care pătrund în organism a devenit din ce în ce mai gravă.
Specialiștii au constatat că este din ce în ce mai greu să facem față excesului de substanțe dăunătoare provenite din mâncare, apă sau chiar din aer. Imunitatea scăzută, durerile de picioare și articulații, starea de slăbiciune, durerile de cap, insomniile, amețelile, oboseala constantă, sunt doar câteva dintre efectele acumulării de toxine în organism.
Potrivit site-ului sfatulmedicului.ro, problema toxinelor nu este singura cu care ne confruntăm. Peste 30% dintre români sunt intoxicați cu tot felul de metale grele, otrăvuri care scurtează viața. Aceasta este concluzia unui studiu realizat recent de către o echipă de medici români și italieni. Ustensilele de gătit, dozele de suc, conservele, folia cu care sunt învelite alimentele și nu numai sunt posibile surse de intoxicare cu aluminiu care afectează creierul, oasele, stomacul, și pot provoca Alzheimer, Parkinson sau anemie.
Legumele și fructele care arată foarte apetisant conțin arsenic, din cauza substanțelor chimice cu care sunt tratate pentru a rămâne frumoase și a rezista mai mult timp. Accidental (sau chiar din apă, alimente etc, la consumarea îndelungată a unor cantități repetate) pot avea loc și intoxicații cu mercur, plumb sau cupru.

Teste moderne de depistare a toxinelor
Medicina modernă ne pune la dispoziție numeroase teste pentru a afla gradul de toxine din organism. Acestea includ analiza sângelui, urinei, scaunelor sau a firului de păr.
Câteva dintre simptomele intoxicării cu metale grele sunt starea de slăbiciune, amețelile, durerile de cap, durerile în articulații, hipertensiunea, gustul metalic în gură, vărsăturile. Din păcate, în mod natural, metalele grele se elimină foarte greu din organism sau nu se elimină deloc.
De aceea, pentru a ajuta organis-mul, sunt indicate, periodic, curele de detoxifiere. Acestea nu sunt neapărat diete menite să pierdem din kilogramele în plus, ci, pur și simplu, îi oferă o mână de ajutor corpului pentru a scăpa de substanțele nocive. Specialiștii ne recomandă, în funcție de fiecare individ, fie curele cu legume și fructe, fie cu carne albă, fie cu diferite tipuri de ceaiuri. De altfel, consumul de lichide este esențial în menținerea echilibrului biochimic și metabolic al corpului.

Plasturi cu leacuri chinezești
De mare ajutor sunt și plasturii detoxifianți, o soluție pentru a elimina din organism metalele grele, pentru a întări sistemul imunitar și pentru a avea un somn liniștit. Plasturii au fost creați în Japonia, după o rețetă tradițională, veche de sute de ani, care a fost îmbunătățită cu ingrediente din medicina chineză.
Plasturii se aplică pe talpa piciorului, nu conțin compuși sintetici de niciun fel și acționează în timpul somnului. Astfel se pot elimina toxinele și metalele grele, se îmbunătățește funcționarea rinichilor, se elimină resturile metabolice și toxinele, atenuează durerile de picioare și măresc imunitatea, îmbunătățind, în același timp, circulația sângelui.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Dieta recomandată pentru sezonul rece
Pagina a fost generata in 0.2406 secunde