Alimente care înrăutățesc simptomele incontinenței urinare

459
Incontinența urinară este definită ca fiind pierderea involuntară de urină. Afecțiunea poate să apară în cazul femeilor însărcinate sau lăuzelor, persoanele cu vârsta înaintată, celor care suferă de obezitate, constipație, tulburări respiratorii, neurologice etc. Pierderea de urină apare la efort - tuse, strănut, râs sau ridicarea de greutăți, și este întâlnită în special la femeile care au născut sau sunt la menopauză și la bărbații care suferă de prostată.
Medicii atrag atenția că anumite alimente înrăutățesc simptomele incontinenței urinare (senzația de nevoie de a merge foarte des la toaletă, arsuri). "Uităm adesea că alimentele pe care le consumăm ne pot cauza numeroase probleme. Evitarea unor produse care pot irita vezica urinară, creșterea consumului de fibre și controlul lichidelor consumate constituie câteva dintre modalitățile prin care îți poți ajuta vezica hiperactivă", a afirmat urologul Jean Fourcroy, de la spital militar american, Walter Reed Army Medical Center. Trebuie evitate băuturile cu cafeină, alcoolul, mâncărurile piperate, citricele, băuturile carbogazoase, produsele lactate, zahărul și mierea, îndulcitorii artificiali, tutunul.
Specialiștii susțin că aceste alimente și produse conțin substanțe iritante care provoacă spasme musculare și nevoia urgentă de a urina. Trebuie precizat că alcoolul și cafeina sunt diuretice, ceea ce înseamnă că rinichii vor produce mai multă urină.
Sunt recomandate alimente precum: cereale, legume, verdețuri, fructe (dar nu citrice) - care alină simptomele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6144 secunde