Cum vă dați seama dacă aveți imunitatea scăzută

753
Cum vă dați seama dacă aveți imunitatea scăzută - imunitatescazuta-1318432287.jpg

Aveți o oboseală în organism de care nu reușiți să scăpați oricât v-ați odihni, mai tot timpul vă curge nasul sau aveți simptome de răceală, toate acestea sunt semne că sistemul vostru imunitar este la pământ.

Imunitatea nu vă mai ajută să luptați împotriva infecțiilor, germenilor și cancerului. Medicii numesc aceasta tulburări de imunodeficiență, iar cei care suferă de așa ceva pot dezvolta diferite infecții, dar și cancer.
Diagnosticarea tulburărilor respective este vitală, mai ales că impactul asupra unui sistem imunitar slăbit va fi mai mare odată cu creșterea re-zistenței agenților patogeni la antibioticele și medicamentele antifungice obișnuite. De asemenea, provocările de zi cu zi ale unui mediu poluat și toxic intensifică necesitatea menținerii optime a funcționării sistemului imunitar.

Scutul organismului uman
Sistemul imunitar este compus din mai multe tipuri de celule interdependente care protejează organismul în mod colectiv de infecții bacteriene, parazitare, fungice și virale, precum și de creșterea de celule tumorale. Multe dintre aceste tipuri de celule au funcții specializate. Celulele sistemului imunitar pot distruge bacteriile, paraziții sau celulele tumorale și pot ucide celulele infectate viral.
În mod normal, sistemul imunitar este capabil să se mențină ridicat fără ajutor, dar există unii factori, cum ar fi o dietă dezechilibrată, stres, lipsă de odihnă și multe altele care pot duce la slăbirea acestuia. Manifestările unui sistem imunitar slab includ oboseală, infecții sau boli cronice, diaree, insomnie, depresie, probleme de piele, umflarea ganglionilor, etc.

Obiceiuri alimentare proaste
Sistemul imunitar este afec-tat destul de puternic de obice-iurile alimentare proaste, lipsa activității fizice, nivelul ridicat de stres și mediul poluant.
"O dietă bogată în fructe și legume oferă organismului vitaminele și mineralele esențiale cu ajutorul cărora poate lupta împotriva infecțiilor și bolilor. Alimentele cum ar fi: carnea macră, lactatele degresate, fasolea, peștele, spana-cul, ouăle, morcovii sunt, de asemenea, esențiale pentru buna funcționare a sistemului imunitar. De asemenea, odihna și somnul suficient sunt vitale pentru trup și minte, pentru diminuarea stresului de zi cu zi. În timpul somnului profund, organismul stimulează producția substanțelor care construiesc sistemul imunitar. Activitatea fizică și un program de exerciții fizice de până la 30 de minute, câteva zile pe săptămână, ar trebui să reprezinte un element cheie în atingerea obiectivului de a construi un sistem imunitar puternic", explică dr. Mihaela Ciobanu.

Dietă pentru stimularea imunității
Pentru stimularea sistemului imunitar, se recomandă consu-mul de multe fructe ș legume care conțin antioxidanți și pot stimula acțiunea de apărare a sistemului imunitar împotriva afecțiunilor comune cum ar fi răceala și gripa.
De asemenea, în alimentele bogate în proteine se găsesc multe minerale sănătoase care sunt importante pentru o nutriție echilibrată și pentru construirea și menținerea unui sistem imunitar sănătos.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2987 secunde