Rețete tradiționale

Cârnați de casă

3179
De obicei, pentru cârnați se folosesc bucăți de carne tăiate de pe abdomen și cele rezultate de la fasonarea mușchilor de pe pulpe, coaste și ceafă. De multe ori se obișnuiește ca, alături de carnea de porc, să fie folosită și o anumită cantitate de carne de vită. Trebuie păstrată însă o anumită proporție, pentru a nu pierde din gustul specific al cârnaților din carne de porc.
Mod de preparare: Carnea se dă prin mașina de tocat, după care se amestecă într-un vas cu sare, piper, cimbru și usturoi, după gust. Umplerea cârnaților se face destul de rapid, folosind mașina de tocat fără cuțit și sită, la care se montează o pâlnie specială din tablă galvanizată. Se întind apoi cârnații la zvântat, după care se pun la afumat sau se păstrează proaspeți în congelator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8451 secunde