Medicul de gardă

Cât de grave sunt problemele tiroidei

737
Cât de grave sunt problemele tiroidei - medic2catdegravetir-1401978518.jpg

Articole de la același autor

"Am avut mari probleme cu dantura și din cauza asta a trebuit să fac câteva radiografii. De când a început să mă doară gâtul, mă gândesc la ce e mai rău, chiar la cancer de tiroidă… Am auzit că de la radiații ești mai expus. Cât de grave sunt problemele tiroidei?" (Marina V.)

v v v

Referitor la cancerul de tiroidă, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, a ținut să precizeze că este o formă rară de cancer. Din fericire, cele mai multe dintre cazuri se pot des-coperi din fază incipientă, iar tratamentul dă rezultate eficiente. Practic, se poate vorbi de apariția acestei boli numai când, la nivelul glandei tiroide, încep să se dezvolte celule considerate anormale. De precizat că glanda tiroidă produce hormoni care au rolul de a regla modul de folosire a energiei, ajutând astfel la funcționarea organismului în parametri normali.

Cât privește consecințele iradierii, deși cauza exactă a cancerului tiroidian nu a fost precizată de specialiști, totuși, s-a constatat că persoanele mai expuse la iradieri, care pot fi nu doar din terapii medicale, ci și din mediul înconjurător, prezintă un risc mai mare de a face această boală. Însă, în niciun caz nu s-a demonstrat că radiografia dentară crește riscul de cancer tiroidian. Totuși, tratamentele iradiante anterioare, mai ales din copilărie, în zonele toracelui, gâtului, capului, ar putea fi un risc de cancer tiroidian. Există însă și forma de cancer tiroidian medular, care se poate moșteni. Dincolo de aceste date, însă, dacă se face măcar un control medical complet pe an, problemele tiroidei pot fi depistate din timp, astfel încât să se rezolve. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4096 secunde