Cât de "școlit" trebuie să fie un cenzor

91

Articole de la același autor

"M-ar ajuta să știu dinainte cât de școlit trebuie să fie un cenzor de asociație, mă refer dacă trebuie să aibă facultate economică și dacă e obligat să depună în bancă o garanție și în ce sumă? Dacă renunță la funcție, își mai poate lua garanția înapoi sau rămâne la asociație? Vă mulțumesc, Irina Nicolae".

v v v

Cenzorul sau membrii comisiei de cenzori, în funcție de alegerea fiecărei asociații de proprietar, pentru a nu fi în conflict cu legea, trebuie să aibă cel puțin studii medii. Referitor la garanție, dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște astfel, cenzorul trebuie să depună într-un cont bancar al asociației o garanție suficientă și îndestulătoare, pe baza unui contract de garanție încheiat în acest sens. Cuantumul garanției nu poate fi însă mai mic decât media anuală a totalului cheltuielilor lunare ale asociației, arată Legea nr. 230 din 2007, actualizată, privind organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari.

Pe de altă parte, trebuie știut dinainte că deponentul garanției bănești nu poate dispune în niciun mod de suma depusă drept garanție și nici de dobânda aferentă, decât după îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții: aprobarea descărcării de gestiune privind exercițiul financiar precedent de către adunarea generală a membrilor asociației de proprietari, precum și încetarea efectelor delegației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3675 secunde