Câtă carne roșie trebuie să consumăm pe săptămână

248
Consumul moderat de carne roșie, includerea mai multor fibre în dietă, precum și mișcarea fizică regulată pot reduce riscurile de apariție a cancerului intestinal cu 43%, mai precis cu 17.000 de cazuri pe an, arată un raport publicat de "World Cancer Research Fund" (WCRF).

Astfel, alimentele bogate în fibre, precum fructele și legumele, alături de o viață activă protejează împotriva acestui tip de cancer. Oamenii de știință care au întocmit acest studiu recomandă să nu mănânci mai mult de 500 de grame de carne roșie pe săptămână, echivalentul a cinci sau șase porții medii (aproximativ 70 g) de friptură de vită, miel sau porc. De asemenea, experții în domeniu te sfătuiesc să eviți și carnea procesată. "Carnea roșie procesată [...] crește riscul de cancer intestinal, iar cei care doresc să elimine acest pericol trebuie să reducă din cantitatea de carne roșie pe care o consumă", spune Alan Jackson, profesor de nutriție la Universitatea Southampton (Marea Britanie).

Carnea roșie este bogată în grăsimi saturate, care ridică nivelul colesterolului din sânge, cauzând astfel și boli de inimă. În plus, dăunători sunt și cancerigenii formați prin procesarea cărnii, dar și fierul hem care produce compuși ce deteriorează celulele. Pe de altă parte, nu trebuie să elimini de tot acest aliment din dieta ta, întrucât furnizează vitamina B12 - care menține sănătoase celulele nervoase și globulele roșii, zinc -  responsabil cu întărirea sistemului imunitar, și proteine - care ajută la creșterea oaselor și a mușchilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Remedii naturiste pentru vergeturi
Joi, 17 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Ești mahmur? Așa te tratezi!
Pagina a fost generata in 2.5165 secunde