Veterinarul pe recepție

Ce aliment îți poate omorî câinele de companie

276
Ce aliment  îți poate omorî câinele  de companie - cealimentomoara-1395327964.jpg

Articole de la același autor

"Eu am un câine tare pofticios, îi dau din tot ce avem pe masă, mai puțin dulciuri. Zilele trecute, făceam o prăjitură cu ciocolată de menaj, o porționasem ca s-o topesc iar câinele mi-a smuls din mână două bucățele, cred. Știu că le face rău  ciocolata, dacă e prea multă. Dar ce înseamnă prea multă ciocolată pentru un câine, ca să fie în pericol? Și ciocolata de menaj e periculoasă? Alexandra". 
v v v
Că acest apetisant desert constituie a treia cauză care produce o severă intoxicație la câini ne-a confirmat și medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu. Totul se datorează teobrominei conținute de ciocolată, care afectează sistemul nervos central  și mușchii inimii patrupedelor, deci lucrurile sunt cât se poate de serioase. Având în vedere aceste pericole, câinii nu ar trebui să primească niciun pic de ciocolată din partea stăpânilor, nici măcar de poftă.
90 g ciocolată termină un câine de 20 kg. Când, însă, câinele se servește singur, trebuie dus imediat la veterinar, din cauză că orice cantitate de ciocolată înseamnă prea mult pentru patruped. Cu mențiunea că doza letală de teobromină depinde de talia și de vârsta câinelui, dar și de tipul de ciocolată ingerată. S-a constatat că, de exemplu, 90 de grame de ciocolată pot fi letale pentru un câine cu greutatea de 20 kg. Cât privește ciocolata de menaj, lucrurile stau și mai rău, aceasta conținând de șase ori mai multă teobromină decât ciocolata cu lapte. De aceea, trebuie cunoscute simptomele intoxicației, pentru a ne da seama de gravitatea situației: vomă, nervozitate, diaree, probleme de respirație, urinare excesivă. Iar în intoxicațiile severe, intervin coma și chiar decesul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Martie 2014
Stire din Cetățenești : "În sfârșit, o lege bună!"
Vineri, 21 Martie 2014
Stire din Actual : Accident rutier grav! Doi morți
Pagina a fost generata in 1.4832 secunde