Veterinarul pe recepție

Ce arată respirația dificilă a câinelui

280
Ce arată respirația dificilă a câinelui - tireddog375335-1344363770.jpg
"Am un Labrador la care țin foarte mult. Veterinarul care-l supraveghează este plecat din țară și mă îngrijorează respirația grea a câinelui de ceva timp. Am crezut că e de la căldură, i-am asigurat condiții de răcoare și tot ce trebuie, dar el respiră la fel de greu. Pot fi ajutat, prin această rubrică, cu informații pe acest subiect? Vă mulțumesc anticipat, Laurențiu Minga".

v v v

De-a lungul activității sale profesionale, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu a avut ocazia să constate că până și cei mai experimentați proprietari de câini nu au reușit, întotdeauna, să-și dea seama care ar fi motivele din cauza cărora patrupedele aveau perioade cu mari probleme de respirație. Nici nu este prea ușoară identificarea acestor cauze și asta din cauză că nu sunt deloc puține. Mai mult decât atât, dacă stă la îndemâna stăpânilor să înlăture unele dintre aceste cauze care favorizează respirația grea și zgomotoasă, altele au nevoie de intervenția urgentă a unui medic veterinar.

Medicul este de părere că, în general, respirația dificilă apare dacă în căile respiratorii ale câinelui există un corp străin, precizând că rasele cele mai predispuse la astfel de probleme sunt Dalmațian, Setter irlandez, Labrador Retriever, Golden Retriever, Husky Siberian, Saint Bernard.

Alte semne care ascund probleme grave de sănătate ale câinelui pot fi și nivelul crescut de mucozități nazale, umflături la nivelul gâtului sau zonele tari la atingere, ca și orice modificare esențială a comportamentului animalului, de la agitație nejustificată și până la starea de moleșeală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 08 August 2012
Stire din Cetățenești : Andive cu sos de brânză
Miercuri, 08 August 2012
Stire din Cetățenești : De ce au copiii dureri de cap?
Pagina a fost generata in 2.7479 secunde