Veterinarul pe recepție

Ce câine e mai prietenos, femela sau masculul?

337
Ce câine e mai prietenos,  femela sau masculul? - dogwithkids-1331474516.jpg
"Ne dorim mult un câine care să ne fie adevărat prieten, cum se spune și nu știm dacă e mai bine să ne luăm o femelă sau un mascul?" (Georgeta Țambal).

v v v

După cum ne-a explicat medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu, ideal ar fi ca un animal de companie să fie ales în cunoștință de cauză, pentru a ști dinainte la ce ne înhămăm. Totul, din cauză că gestul presupune o serie de responsabilități, mai mari sau mai mici, unele determinate și de sexul animalului.

Prin ce se detașează femela?

De regulă, femelele sunt mai prietenoase cu cei din familie, se atașază mai puternic de stăpân, sunt mai agresive față de străini, mai ales dacă au pui, mai ascultătoare și chiar mai ușor de dresat. Nu-și părăsesc stăpânul când sunt în călduri (în timp ce masculul care simte o femelă în călduri va ignora toate chemările acestuia și va fugi în căutarea acesteia).

Dar masculul?

Despre masculi, medicul veterinar spune că sunt mai independenți, implicit mai sobri și mai dificili. Și dresajul trebuie făcut cu fermitate, de regulă, ținând cont de comenzile unei singure per-soane, mai ales în cazul câinilor de talie mare și cu temperament puternic. Mai mult, primăvara și toamna, poarta curții trebuie să fie bine închisă, iar plimbarea zilnică să nu se facă fără lesă, căci chiar și câinele dresat se poate transforma, în această parte a anului, într-un rebel. Indiferent de sexul animalului de companie, deținerea unui câine presupune cam aceleași responsabilități, fiind falsă ideea că cei care optează pentru un mascul vor scăpa de probleme, fiecare sex având ciudățeniile lui. Importantă în alegerea unui câine este cunoașterea beneficiilor unui animale de companie, nu neapărat a eventualelor dezavantaje.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce faci dacă ai un câine obez?
Pagina a fost generata in 0.7459 secunde