Colțul constănțeanului supărat

302
1
Probabil că nu există om care să nu fi fost oripilat de recenta și teribila crimă de la coaforul Perla din București. La fel de adevărat este că mulți sunt tentați, lucru pe care îl și exprimă public, să creadă că reintroducerea pedepsei cu moartea ar mai curma din apu-căturile criminale ale unor indivizi. Ca un bun creștin, dar la fel de îngrijorat de faptul că astfel de episoade au crescut în ultimii ani, Victor Zglobiu se tot întreabă, în aceste zile, dacă existența pedepsei cu moartea în țara noastră chiar ar fi împiedicat producerea crimei? Un fel de răspuns l-a primit după ce a aflat că statisticile criminologice efectuate la nivel mondial au arătat, fără putință de tăgadă, că efectul de inhibare a pornilor criminale este minim, dacă nu chiar inexistent și acolo unde se aplică această pedeapsă. Totul, din cauză că nu s-a întâmplat ca, înainte de a-și pune planul în aplicare, un criminal să-și facă un proces de conștiință, întrebându-se, zile de-a rândul, dacă merită sau nu să-l ucidă pe cine și-a pus el în cap? Asta, întrucât niciun criminal nu pornește de la premisa că va fi prins. Astfel de acte extreme sunt făcute de oameni orbiți de furie, teribil de disperați, care nu se gândesc la ce-i așteaptă după groaznicul gest.

Un criminal nu are logica unui om obișnuit

Cu alte cuvinte, dacă un criminal ar gândi ca un om obișnuit, nu și-ar duce până la capăt planul. "Am citit o grămadă de lucruri pe tema asta în ultimele zile, din cauză că multe personalități mai că cer reintroducerea pedepsei cu moartea, în speranța că nu vor mai exista criminali. De erori judiciare a auzit cineva? Sau ne e dor de cazuri gen Țundrea, care a stat închis și a murit prematur din cauza unei crime pe care nu a făcut-o? Multă lume vorbește că justiția noastră e așa și pe dincolo… Un alt motiv pentru care nu vreau ca România să se întoarcă de unde a plecat este că, mai devreme sau mai târziu, toți murim. Un criminal trebuie însă închis pe viață și punct. Nu 15, nu 20, nu 30 de ani… Pentru ca apoi să iasă din închisoare și să ne râdă în nas. Aici cred că e problema legislației. Oameni care omoară oameni nu trebuie să fie printre noi, niciodată... Cred că această pedeapsă ar fi mult mai dură decât cea cu moartea, care durează câteva secunde…".

Comentează știrea

PETRU
12 martie 2012
NU mortii

Nu , nu sunt de acord , pedeapsa cu moartea nu va diminua cazurile de crima sau alte atacuri la persoana , talharie sau mutilari , este in firea omului aceasta trasatura animalica , doar inteligenta [ daca o are ] il diferentiaza . Ar trebui pedepse mult mai mari si eliminarea dreptului la recurs . Sunt multe cazuri de condamnati in instanta si eliberati apoi la acest recurs , de parca ar fi facut alte fapte . Nici in SUA , unde exista pedeapsa cu moartea si pedepse de zeci - sute de ani nu a fost eradicata aceasta stare de manifestare animalica , motive : droguri , saracie , alcolism . proxenetism si toate sub dominatia BANULUI !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3451 secunde