Ce calități îi trebuie unui șef bun

797
Chiar dacă unii cred altceva, nu este deloc simplu să deții titlul de lider în adevăratul sens al cuvântului, mai ales în situațiile în care numărul subordonaților din echipă este mare, fiecare având personalittea lui și tot felul de idei.

Potrivit specialiștilor care au analizat fenomenul, un lider bun are nevoie de o serie de calități pentru a fi perceput astfel de către simplii angajați.

l Înainte de toate, un bun șef trebuie să ai aibă o viziune clară și corectă asupra propriei echipe, dar și asupra felului în care trebuie să acționeze el însuși atunci când este cazul, înfrânându-și orice doză de subiectivism.

l Un liber adevărat trebuie să-și motiveze echipa pentru a dat același randament, rezultate, dar să și vină cu plăcere la serviciu.

l Să le permită oamenilor din echipă să vină cu ideile lor, fără să rămână captivul propriilor păreri.

l Un lider bun nu are nevoie doar de o viziune bună asupra problemelor firmei sau de puterea de a face critici și observații, el trebuie să-i determine pe cei din jur cu eleganță, astfel încât oamenii să acționeze așa cum și-ar dori el.

l Un șef de elită este acea persoană pasionată de munca sa și extrem de bine organizată. Dacă va ajunge să-și coordoneze echipa din obligație, pentru că așa îl obligă fișa postului, oricât va încerca, nu va reuși să scoată ce e mai bun din oamenii pe care-i conduce.

l E bine să fie serios și implicat în muncă, însă la fel de important este să-și păstreze și carisme, căci oamenii vor lucra mai cu drag și mai ușor dacă șeful lor este o persoană deschisă, disciplinată și prietenoasă. Căci este esențial să lucrezi într-un mediu relaxant, fără presiune pentru ca și rezultatele să fie bune. Așadar, tot comunicarea rămâne cheia succesului în orice domeniu și în orice relație, iar dacă un lider este deficitar la acest capitol, nu va putea să medieze discuțiile inerente din echipa sa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Aloe vera din ghiveciul tău
Pagina a fost generata in 1.7956 secunde