Ce e bine să faci înainte de plecarea în concediu

248
Ideal ar fi să nu lași căldura prea mare sau micile accidente să-ți întunece zilele de odihnă. Iată câteva sfaturi ale pricepuților în materiale pentru ca tu și copilul tău te bucuri din plin și, mai ales, în liniște, de soare:
l Înainte de a pleca în concediu, încuie bine ușile și închide ferestrele apartamentului și dacă ai posibilitatea, roagă pe cineva de încredere să aibă grijă de casa ta.
l În situația în care urmezi vreun tratament medical, informează-te asupra efectelor secundare pe care le-ar putea avea medicamentele prin expunerea la soare. De asemenea, dacă ești însărcinată sau ai o boală cronică, întreabă-ți doctorul dacă expunerea la soare ți-ar putea face rău sau dacă există riscul cancerului de piele.
l Ai grijă să mănânci alimente cât mai proaspete cu putință. Păstrează mâncarea la temperaturi scăzute. Dacă trebuie să o transporți cu mașina, fă rost de o ladă frigorifică. Nu consuma mâncăruri reîncălzite. Medicii recomandă ca, pe timp de vară, să gătim doar pentru o zi.
l Păstrează carnea la rece, într-un castron acoperit, până o pui pe grătar. Nu lăsa carnea pe grătar o perioadă, după care să o iei și să o pui mai târziu. Nu pune mâncăruri proaspete în vasele în care au stat alimente alterate. Nu sunt lucruri greu de făcut, însă oricum ar fi, merită orice efort pentru un concediu liniștit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4319 secunde