IMM-urile vor încurajarea spiritului întreprenorial

Oameni de afaceri încă de pe băncile școlii

376
Oameni de afaceri încă de pe băncile școlii - clasa-1340900068.jpg

În ultimele săptămâni s-au lansat zeci de propuneri pentru noua lege a IMM-urilor, așteptată cu mare nerăbdare, dar și neliniște, de către oamenii de afaceri. Pe lângă tot felul de măsuri legate de debirocratizare, mediul de afaceri a venit și cu recomandări care îi vizează direct pe elevi și profesori. Reprezentanții Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța au prezentat ieri câteva dintre propunerile Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în acest sens.
Așadar, mediul de afaceri solicită aprobarea programelor cadru pentru disciplinele economice din învățământul școlar / liceal și a manualelor elaborate pe baza acestora de către o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, AIPPIMM și a confederațiilor patronale reprezentative la nivel național, "în vederea asigurării dezvoltării spiritului întreprenorial, un element cheie în educația elevilor".
De asemenea, mediul de afaceri propune organizarea, cu participarea confederațiilor patronale naționale, de programe speciale de perfecționare a cadrelor didactice care predau disciplinele economice în învățământul secundar și liceal, în care să se asigure și să se cunoască cele mai bune practici întreprenoriale și inovative din România, pe bază de studii de caz și seminarii cu întreprinzători și manageri performanți.
De asemenea, rămânând la capitolul tineri (potențiali) întreprinzători, reprezentanții IMM-urilor vor organizarea, folosind fondurile europene, a unui sistem național de înregistrare a firmelor ale căror întreprinzători nu au urmași și a promovării preluării lor de către tineri întreprinzători în condiții stimulative, similare celor practicate în Franța și alte țări din UE.
În plus, o altă măsură care ar trebui luată, și care îi privește pe cei la început de drum, este realizarea unui program special alimentat din fonduri europene pentru înființarea de întreprinderi de către tineri întreprinzători, axate pe valorificarea de nanotehnologii și biotehnologii, IT și celelalte cunoștințe și tehnologii inovative specifice economiei bazate pe cunoștințe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Iunie 2012
Stire din Cultură-Educație : Gata cu școala!!!
Pagina a fost generata in 0.4031 secunde