Reglare de conturi între afaceriști sirieni în portul Constanța

850
Reglare de conturi între afaceriști sirieni în portul Constanța - cherestea1-1340908855.jpg

Un afacerist sirian este căutat de polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime (SPTM) Constanța pentru că a profitat de încrederea unui partener de afaceri, tot de origine siriană, care derulează afaceri în portul Constanța, căruia i-a confiscat documentele de transport de cherestea în baza unei presupuse datorii.

Un afacerist de origine siriano-venezueleană a fost nevoit să depună plângere penală la Serviciul de Poliție Transporturi Maritime (SPTM) Constanța după ce un vechi partener de afaceri de origine siriană i-a "confiscat" o serie de documente ce vizau un transport de cherestea în Siria în valoare de aproximativ 500.000 de lei.
În urmă cu doar câteva săptămâni, o societate din București a încărcat pe o navă care trebuia să ajungă în Siria 500 de metri cubi de fag. Agentul a emis conosamentele, care au ajuns la comisionarul vamal, după care, întreg setul de acte trebuia să ajungă la București, la ambasada siriană. De aici lucrurile s-au complicat.
Plicul sigilat a fost preluat de la comisionarul vamal de o "persoană de încredere", tot de origine siriană, și tot afacerist, care a susținut că are drum spre București și va preda el documentele.
Proprietarul mărfii a aflat, la data de 19 iunie, că persoana de legătură din București, care avea "intrare" la Ambasadă, a primit plicul privind transportul cu cherestea… desigi-lat și fără documentele exportatorului care a ajuns, ulterior, să se plângă la Poliție!
Deși a făcut toate demersurile necesare pentru a-și recupera documentele, proprietarul cheres-telei nu a reușit acest lucru, astfel că a fost nevoit să apeleze la Poliția Română. Așa a ajuns să facă plângere la SPTM Constanța, iar polițiștii au demarat cercetările.
Ei l-au identificat pe cetățeanul sirian ce s-ar face vinovat de încurcătură, în persoana lui A.A.Y., de 52 de ani, care locuiește fără forme legale în București. Până în prezent, doar telefonic s-a putut lua legătura cu acesta, el spunându-le polițiștilor că ar fi luat documentele în baza unei datorii pe care proprietarul cherestelei ar fi având-o la el.
Între timp, proprietarul mărfii (ajunse, între timp, în Siria) a anunțat autoritățile siriene și a blocat transportul, iar asta pentru că, în lipsa documentelor respective, nu poate dovedi că el este adevăratul proprietar, și nici nu își poate recupera banii de pe marfă în urma unei evenutuale vânzări a cherestelei.
În prezent, polițiștii SPTM Constanța efectuează cercetări în această cauză, iar cetățeanul sirian considerat vinovat de încurcătură este căutat pentru a fi adus la audieri.
El este acuzat de comiterea infracțiunii de abuz de încredere, prevăzută de art. 213 din Codul Penal, faptă pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei luni la patru ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6071 secunde