Ce efecte are suspendarea contractului de muncă

322
"Familia mea e abonată la Cuget Liber și mi-am permis să adresez o întrebare: dacă ai contractul de muncă suspendat, ești obligat să mai muncești din când în când în perioada asta, din moment ce nu mai ești plătit? Vă mulțumesc pentru amabilitate, Radu Victor".

În primul rând, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, a ținut să precizeze că efectele suspendării unui contract individual de muncă sunt atât suspendarea prestării muncii de către salariat, cât și suspendarea plății drepturilor de natură salarială de către angajator. Contractul de muncă poate fi suspendat însă numai prin acordul părților sau prin actul unilateral al uneia dintre părți.

Pe de altă parte, pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi și obligații ale părților, însă numai dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne. În cazul suspendării contractului din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării, acesta nu va beneficia de niciun drept care rezultă din calitatea sa de salariat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4622 secunde