Veterinarul pe recepție

Peștișorii din acvariu, afectați de căldură?

227
1
Peștișorii din acvariu, afectați de căldură? - 28martievetacvariu-1364481490.jpg
"Stau într-un bloc fără repartitoare, este groaznic de cald în toate camerele. Este posibil ca din cauza căldurii din casă, peștișorii din acvariu să aibă probleme? Am observat că nu mai sunt în formă maximă și aș vrea să știu dacă există vreo legătură cu temperatura și dacă pot să le dau medicamente?" (Alexandra Starețu).

Doamna Starețu, după cum ne-a explicat medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu, este posibil ca schimbarea comportamentului peștișorilor să fie cauzată de temperatura excesivă din apartamentul în care trăiesc. 

Referitor la medicamente, într-adevăr, când este nevoie, acestea se recomandă, paleta acestora fiind foarte largă. Medicul vă recomandă să le procurați numai de la farmaciile de uz veterinar. 

Cât privește modul de administrare, în general, medicamentele se combină cu apa din acvariu. Însă recomandări privind stabilirea dozelor și a perioadei indicate pentru încerea tratamentului le veți primi de la farmacistul veterinar. 

De reținut! Specialistul a considerat oportun să atragă atenția că pentru a avea un acvariu cu pești, dar și cu plante sănătoase, apa din acvariu trebuie să se schimbă o dată pe săptămână, în proporție de circa 30 la sută, pentru a se elimina din nitriții adunați și pentru a-i păstra nealterate proprietățile chimice. Dacă în acvariu sunt mulți pești, atunci apa se poate schimba mai des, chiar și zilnic, însă niciodată nu se va arunca toată apa. Chiar dacă schimbatul apei nu dăunează peștilor sau plantelor din acvariu, problemele apar când nu se respectă proporția recomandată. 

Comentează știrea

st3fun
29 martie 2013
daca nu ai repartitoare si e foarte cald

asta inseamna ca trebuie sa mai aerisesti si tu camerele, macar o ora in fiecare dimineata.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3931 secunde