Medicul de gardă

Ce faci dacă micuțul are picioarele crăcănate

544
2
Ce faci dacă micuțul are picioarele crăcănate - 28aprmediculpiciorusestrambe-1367161698.jpg
"Fetița mea are aproape doi ani, iar piciorușele ei sunt foarte crăcănate. Nu are pe cine să moștenească din familie și sunt foarte îngrijorată. Eu am un pediatru bun, însă cred că a exagerat, mi-a spus de la început să nu-mi fac griji, că așa ceva au toți copiii la naștere, o să-și revină până la urmă, ceea ce nu s-a întâmplat. Citesc Cuget Liber și m-am gândit că pot fi ajutată cu niște sfaturi, vă rog. Cu mulțumiri, Ioana Moraru".

Stimată doamnă Moraru, dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a confirmat că mai toți bebelușii au piciorușele strâmbe la naștere, și asta, în general, din cauza poziției intrauterine. Totuși, în jurul vârstei de doi ani, lucrurile se normalizează. 

Când mergi la medic. Dacă, totuși, situația persistă și după vârsta de trei ani, categoric, temerea părinților este justificată, de aceea se recomandă prezentarea cu copilul la un specialist în ortopedie. Acesta va putea determina dacă este vorba despre un semn al dezvoltării copilului sau dacă picioarele crăcănate pot crea tot felul de probleme. Părinții ar trebui să aibă în vedere că dacă vizita la medic se petrece la timp, iar tratamentul recomandat de specialist este urmat cu strictețe, majoritatea cazurilor se rezolvă. 

Factori favorizanți. Pentru evitarea supozițiilor de tot felul și a grijilor inutile, părinții trebuie să știe că acest mic defect al bebelușilor, dacă se poate numi așa, se datorează, în primul rând poziției din uter. Însă un specialist, pe baza metodelor consacrate, respectiv radiografie, analize de sânge etc., poate strânge toate informațiile care să-l ajute în corecta edificare asupra fiecărui caz în parte, căci lucrurile nu pot fi generalizate. Nu trebuie omisă nici posibilitatea ca forma picioarelor unui copil să fie influențată și de ereditate. Având în vedere aceste variante, specialistul este singurul în măsură să se pronunțe asupra situației reale a copilului. 

Comentează știrea

X
29 aprilie 2013
Y

Duceti-l la dr lupescu ortoped. O rezolva cu medicamente.Sunt niste carente.Il gasiti in Constanta si Mangalia.Am avut fetita cu aceasta problema si toti doctorii spuneau de ghipsuri rupt picioarele si alte nebunii.Acum are picioare perfecte cu medicamente din farmacii.In Constanta dr.Lupescu e la spital nu va costa nimic doar sa veniti cu bilet de la medicul de familie si rabdare .

marques pas cher
10 octombrie 2014
marques pas cher

Hmm it looks like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any tips for newbie blog writers? I'd genuinely appreciate it. marques pas cher http://www.sactendance.com/sac-de-marque-pas-cher-tendance-3.html

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cum scapi de urinarea nocturnă involuntară
Pagina a fost generata in 0.2869 secunde