Medicul de gardă

Unghiile încarnate duc la complicații

711
Unghiile încarnate duc la complicații - 12augmediculunghiiincarnate-1344775146.jpg
"Unghia mare de la piciorul stâng al fetiței mele (14 ani) s-a dus în carne și are dureri la atingere. Nu pot s-o duc cu forța la doctor și vreau să știu dacă se vindecă cu antibio-tice sau ce e de făcut în situația asta? Ope-rația e complicată, cu internare?". (M. Trifoi).

v v v

Dacă nu este tratată la timp, o unghie încarnată poate să ducă la infecție, abces sau chiar la necesitatea unui tratament chirurgical, ne-a explicat dr. Chirața Blacioti, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed. Totul, din cauză că dacă un colț ascuțit al unghiei ajunge să sape în piele, într-o parte a degetului, pe măsură ce unghia crește, nu doar durerea, ci și infla-mația locului respectiv sunt mai puternice. Din păcate, mulți consideră această problemă ca pe ceva banal, în realitate, există și cazuri când fără o intervenție chirurgicală, problema nu se rezolvă.

Stimată doamnă Trifoi, dacă unghia încarnată s-a infectat, în sensul că prezintă scurgeri, durere, chiar febră, zona este roșie, este obligatoriu să mergeți cu fetița la un medic, căci este posibil să se impună o intervenție chirurgicală. Operația nu este un capăt de lume, dar presupune, inițial, o imunizare antite-tanos. Întrucât în astfel de situații se injectează un anestezic în apropierea locului unde este încarnată unghia, degetul va fi amorțit, iar intervenția nu mai presupune dureri în momentul efectuării. Dincolo de aceste chestiuni teoretice însă, pentru ca lucrurile să nu se complice și să nu se ajungă la operație, mergeți cât mai repede posibil cu copilul la medic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3789 secunde