Constanța are cel mai bun spital din țară

2115
11
Constanța are cel mai bun spital din țară - spitalujudeteanconstanta9-1340903531.jpg

Constănțenii se pot mândri, oficial, cu una din singurele trei unități spitalicești din România clasificate în categoria întâi, fără plan de conformare, în ceea ce privește acordarea asistenței medicale. Astfel, Spitalul Județean de Urgență Constanța va primi o finanțare mai mare din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Acum mai bine de un an, pe 26 mai 2011, Cseke Attila, ministrul Sănătății de atunci, emitea un ordin privind clasificarea spitalelor din țară în funcție de competență. Repartizarea unităților sanitare s-a realizat în urma unei evaluări a activității, a posibilităților, a capacităților medicale sau a competențelor. În urma acestor criterii, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost clasificat în categoria întâi cu plan de conformare, fiind, la momentul respectiv, printre primele șapte spitale din România care deținea acest nivel de clasificare.
"La vremea aceea mai aveam de îndeplinit un criteriu pentru a primi clasificarea întâi fără plan de conformare. Existau deficiențe în ceea ce privește numărul de pacienți internați din alte județe", a declarat, ieri, dr. Dan Căpățână, managerul SCJU Constanța.


De ce a primit SCJU cea mai bună clasificare
La sfârșitul anului trecut, Direcția de Sănătate Publică Județeană a evaluat activitatea tuturor spitalelor din județul Constanța. "În urma acestei acțiuni s-a constatat că Spitalul Clinic Județean de Urgență a îndeplinit criteriile incluse în planul de conformare, iar noi am anunțat Ministerul Sănătății. Ulterior, după ultimele modernizări ale unității sanitare am retrimis o nouă adresă către Direcția de Asistență Medicală a ministerului prin care am solicitat schimbarea încadrării nivelului de clasificare", ne-a explicat dr. Constantin Dina, șeful DSPJ Constanța.
Potrivit dr. Dina, în urma analizării acestei solicitări, Vasile Cepoi, ministrul actual al Sănătății, a aprobat marți, 26 iunie, Ordinul nr. 662 care prevede reclasificarea SCJU la nivelul întâi, fără plan de conformare. "Asta înseamnă că spitalul nostru județean se află printre primele trei spitale din România în ceea ce privește criteriile de acordare a asistenței medicale și de organizare administrativă conform ordinelor și legislației în vigoare", a adăugat șeful DSPJ.

Cele mai bune spitale primesc cei mai mulți bani
Faptul că Spitalul Județean a reușit să obțină cea mai bună clasificare înseamnă mai mulți bani pentru unitatea sanitară, aflăm de la dr. Căpățână. "Această clasificare este strâns legată de finanțarea de la Casa de Asigurări de Sănătate. Cu cât ai o clasificare mai mare cu atât valoarea contractului este mai mare", a afirmat managerul SCJU.
Atât dr. Dan Căpățână cât și șeful Direcției Județene de Sănătate Publică au precizat că reabilitările secțiilor și laboratoarelor din spital nu se vor opri aici. Aceștia au spus că vor solicita în continuare ajutorul autorităților locale, dar și al ministerului pentru noi proiecte de modernizare a unității spitalicești.
"În ultimii doi ani cred că s-au făcut pași importanți spre aducerea SCJU la un nivel foarte înalt de acordare a asistenței medicale. Vom căuta să beneficiem în continuare de sprijinul Ministerului Sănătății și al administrației locale. Modernizarea spitalului nu s-a încheiat și sper ca în scurt timp să devenim cea mai modernă unitate sanitară din România", a încheiat dr. Constantin Dina.



Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
MIRUNA
29 iunie 2012
loooool...cel mai bun spital,cei mai prosti medici:))

operatia a reusit,pacientul (constantean)e mort ..sau plecat la BUCURESTI;:))..sa ma scuze cei cativa doctori buni si asistente de omenie mai sunt, dar rmajoritatea colegilor vostri sunt varza!

europeanu
29 iunie 2012
Cel mai bun dintre cei mai buni

Cel mai bun spital in RRomania e trenul spre Viena...

dani
29 iunie 2012
scaune cu rotile

..am avut un accident la picior..nu puteam sa calc pe stangul ..m-am dus la urgenta si cei care erau cu mine au cautat 10 min un SCAUN CU ROTILE....nu exista decat 1 care merge si 1 stricat ..binenteles ocupate...foarte urat ce spital si doctorii isi cereau scuze...dupa ce se calculeaza ..cel mai bun..dupa celel 4 ore state la urgenta pt o radiografie si un ghips...trist rau

Vasile
29 iunie 2012
Performanta spital

Spitalul e mare ca dimensiune,are echipamente medicale de ultima generație dar nu are PERFORMANTA.De exemplu dece nu se pot face embolizari la ficat,injectii cu cristale la coloana. la Viena spitale mici (ambulatorii)fac astfel de intervenții.Nu scriu aceste lucruri din auzite,sunt un pacient care le-am făcut.Poate merg domnii doctori la dobling sau rudolfinehause sa vadă performanța.Si încă ceva:sa învețe sa se poarte corect cu pacienti.Mai e mult pana departe!

Titu
29 iunie 2012
Frumos, dotat dar cea mai mare parte din personal execrabili

Ar trebui Jumatate dați afara si angajați oameni care shtiu sa se poarte cu pacientii nu cum fac unii doctori si asistente care mai mult urla decat tzipa si nu spun nimic sau nu shtiu sa spuna... Felicitari pt efort si interes conducatorilor

Constanta
29 iunie 2012
Hmmm...

Dobling nu e chiar "un spital mic". Este o clinica PRIVATA de top. Am hmmmm... cumparat... serviciile lor vreo 3 luni. Compari mere cu pere. Ca o paranteza, nici in AKH nu se fac embolizari. (Daca nu esti Beioglu, vorbesti din auzite)

Răspuns la: Performanta spital
Adăugat de : Vasile, 29 iunie 2012
Spitalul e mare ca dimensiune,are echipamente medicale de ultima generație dar nu are PERFORMANTA.De exemplu dece nu se pot face embolizari la...
Max
29 iunie 2012
S-a pornit de jos...

Este o mare realizare clasarea judeteanului nostru intre primele trei spitale din tara! Trebuie sa ne uitam cu totii de unde s-a pornit. Spitalul acesta era la un nivel extrem de jos si acum a ajuns foarte sus. Felicitari tuturor!

edy
29 iunie 2012
hooooo....

Si cand stau oamenii cate 3 ore la "urgenta" si nu-i baga nimeni in seama... unde e cel mai bun spital din tara?

Vasile
29 iunie 2012
Pt.dela constanta

Nu sunt Beioglu dar am fost si am făcut embolizari la rudolfinehause si dobling.Numele lor este "ambulatorii" deci nu clinica.Oricum ca volum cel de aici este mai mare de 5-6 ori.In plus modul de comportare al medicilor de acolo nu se compara cu modul de comportare al majoritatii medicilor de aici.O operație de curatare a arterelor ce duc la rinichi a durat aici 4 ore si a fost data in presa ca mare minune.La Viena-Dobling sa făcut prin chirurgie neinvaziva si pacientul dupa12 ore afost externalizat.Imi pare rău dar așa stau lucrurile.sa speram ca se vor ridica si doctorii de aici la nivelul dotarilor.

un cetatean....
29 iunie 2012
rangul 1...

Poate sa ne spuna cineva dintre cei ce citesc acest articol si stiu care sant criteriile necesare pentru obtinerea acestui rang 1,cum a fost atribuit in situatia cand sant externalizate o serie de servicii printre care si Laboratorul Clinic? Deci este legal ca SCJU Constanta sa primeasca acest rang fara propriul laborator? Opina publica stie ca lipsa laboratorului face imposibila efectuarea pregatirii medicilor rezidenti?a studentilor de la medicina(mai ales pt specializarea Colegiu de laborator?) si nu in ultimul rand a elevilor scolilor postliceale? ....un vot pentru comentariul nr 8

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3433 secunde