Anunț șoc la Constanța: "Vor avea loc demisii în masă"

3413
5
Anunț șoc la Constanța:
Dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România, a susținut, ieri, o conferință de presă la Constanța, unde a vorbit despre condiția medicului în contextul actual al sistemului sanitar din țară. Acesta a anunțat că în cadrul consiliului național al colegiului, care are loc astăzi, membrii CMR vor discuta modul în care se va aplica rezoluția Adunării Generale a colegiului din 25 martie anul curent.
Potrivit dr. Vasile Astărăstoae, printre solicitările CMR se numără deblocarea a mai multor posturi în sistemul sanitar, majorarea veniturilor medicilor rezidenți, recunoașterea independenței profesionale a medicilor și oprirea abuzurilor statului asupra cadrelor medicale. "Solicităm mai multe posturi deblocate în sistemul medical deoarece considerăm că 500 nu sunt de ajuns. Dorim să se renunțe la barierele financiare în sănătate, iar venitul minim al medicilor rezidenți să fie echivalent cu venitul minim pe economie, înmulțit de trei ori. Vom negocia în cadrul consiliului național un calendar de mărire a fondurilor pentru salariile medicilor", a spus dr. Astărăstoae.
Medicul a precizat că termenul de reîncepere a negocierilor este în toamna acestui an, în luna septembrie, iar dacă autoritățile nu vor lua în seamă revendicările CMR, medicii amenință cu demisii în bloc. "În momentul în care Guvernul nu ne va asculta, vom lua măsuri. Colegiul Medicilor nu are dreptul să aibă activități sindicale dar are dreptul de a apăra demnitatea profesiei. Prin urmare, dacă unul din obiectivele Adunării Generale nu se acceptă, vor avea loc demisii în masă", a afirmat președintele CMR. Acesta a explicat că ar fi suficiente demisiile a aproximativ 9.000 de medici din cei 43.000 înregistrați la nivel național pentru a bloca sistemul sanitar românesc.

Comentează știrea

c. neagoe
29 iunie 2012
aiurea

Domnul Astarastoae , a venit pentru un chiolhan si ceva plaja , ca asa se duc banii colegiului , restul vrajeala .

Marius
29 iunie 2012
Ali Baba si cei 40 de hoti

Eforie este condusa de mafioti, iar Brailoiu este seful lor. Cea mai stralucitoare realizare a lui Brailoiu a fost distrugerea sistematica, an de an, a turismului din Eforie. Cea mai ridicola, nerusinata si nebuna actiune a lui Brailoiu in acest sens a fost taxa de parcare. Oriunde parcheaza un turist in Eforie, chiar si in locuri total neamenajate, e fortat de mafia lui Brailoiu sa plateasca taxa de parcare. Nicaieri in Romania nu se practica aceasta taxa criminala. Am vazut nenumarati turisti cum au plecat scirbiti cind hienele lui Brailoiu le-au cerut taxa de parcare. Taxa asta nu numai ca e foarte mare dar, in primul rind e extrem de OFENSATOARE PTR. CA E TILHARIE PE FATA.Aceasta taxa meschina reprezinta principala cauza a dezastrului pe care-l inregistreaza turismul si comertul in Eforie in ultimii ani. Mafiotii, in general, pot fi impartiti in doua categorii distincte: destepti si idioooti. Brailoiu nu face parte din prima categorie.

Cornel
29 iunie 2012
Nu te lasa Brailoiule pina nu ne distrugi pe toti

Brailoiule, sa stii si tu ca nu exista locuitor in Eforie care sa nu fi vazut turisti plecind bombanind dupa ce li s-a cerut aceasta taxa abuziva de parcare. Oamenii aia pleaca in alta parte in loc sa ramina in Eforie si sa contribuie la dezvoltarea comertului si turismului la noi. Asta din cauza ta, ptr. ca atunci cind prinzi ceva maninci si cu miinile si cu picioarele in loc sa gindesti in perspectiva.

Dottore
5 iulie 2012
DNA

Astarastoaie este penabil il cauta DNAul si in chiloti asa ca instiga la revotla ca sa-si apere pielea,,,, asta este adevarul

Paula
19 martie 2014
Chiul la stat

Chiul la stat ce chiul este in spitale daca au timp sa scrie pe net si sa citeasca ca sa citesc comentarile si articolu sa mai scriu imi ea 30 min vad ca angajati din spitale asta fac la locul de munca . Au prea mult chiul. Eu mucesc la patron nu la stat unde se sta si se face ca se munceste dar se trage chiulul si unde sunt 6-10 angajati pe un post. Nici la munca nici acasa nu am timp sa citesc presa si sa mai comentez dar se pare ca angajati de la stat au, timp liber in timpul muncii pe banii nostrii. Pai sa stau sa citesc 4 articole si sa mai comentez pe zi imi ea 2 ore, eu ajung rupta de foame si oboseala fac mancare pun masina de spalat fac temele 1 ora cu aia micii si apoi la culcare, sambata si duminica fac curatenie ies cu aia mici la plimbare , barbatul si el trebuie sa-i acord timp. Mai mai angajatilor publici din sistemul de stat unde se sta si se arde gazul,petardelo si manelistilor voi cand aveti timp sa mai stati pe net si sa cititi si comenta presa, si culmea nesimtiri pe banii nostri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.293 secunde