Cutremur în PDL: Emil Boc nu mai este președintele partidului

730
3
Cutremur în PDL: Emil Boc nu mai este președintele partidului - emilboccopy-1339699253.jpg

Președintele partidului, Emil Boc și-a depus, ieri, mandatul de conducere din PDL, după ce a fost "strâns cu ușa" de o parte dintre colegii săi.
Colegiul Director al PDL care a avut loc, ieri, s-a transformat într-o ședință cu reproșuri dure în care pion principal a fost președintele PDL, Emil Boc. El a fost contestat de mai mulți lideri importanți ai partidului, care au cerut depunerea mandatului conducerii partidului și, implicit, convocarea unei Convenții Naționale extraordi-nare.
Printre aceștia s-a numărat chiar și unul dintre liderii cunoscuți ca apropiați ai lui Boc, prim-vicepreședintele Gheorghe Flu-tur. La rândul său, vicepreședintele Gheorghe Ștefan a anunțat că demisionează din funcția de vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal. Tot ieri, în cadrul Colegiului Director de la PDL a demisionat și liderul de la Mureș, Dorin Florea. Spiritele s-au încins în cadrul ședinței, criticile îndreptându-se cel mai mult către Roberta Anastase și Ioan Oltean.
În cele din urmă, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, și-a depus mandatul din Biroul Permanent Național în cadrul ședinței Colegiului Director. El a fost criticat pentru rezultatele obținute de partid atât la nivel central, cât și la Bistrița-Năsăud, unde conduce organizația partidului.
Un alt lider județean, președintele PDL Vaslui, Dan Marian, a cerut demisia în bloc a conducerii partidului.
"Trebuie o demisie! Cer demisia întregii conduceri! Tot Biroul Permanent să demisioneze!", a cerut Marian.
În cele din urmă, pentru a-i liniști cât de cât, Emil Boc le-a spus colegilor săi că își depune mandatul de conducere. Acestuia i-au urmat rând pe rând și ceilalți colegi care ocupau funcții în partid, astfel că întreaga conducere a PDL și-a depus mandatul.
Ulterior, în cadrul ședinței, s-a propus formarea unei conduceri interimare care să cuprindă mai mulți parlamentari, precum și lideri ai organizațiilor județene cu rezultate bune la alegerile locale.
"Am discutat cu foarte mulți colegi și voi discuta în continuare cu foarte mulți colegi. Analiza rațională și responsabilă este cheia în acest moment pentru PDL", a afirmat Emil Boc, întrebat dacă a discutat, înainte de ședința Colegiului Director cu democrat-liberalii care îi cer demisia.
La finalul ședinței s-a putut trage concluzia că s-au conturat deja două tabere în PDL, una care cere schimbări radicale în partid, înainte de alegerile parlamentare și una care este rezervată față de schimbarea în bloc a conducerii.
În altă ordine de idei, cel care este preferat la conducerea partidului în locul lui Emil Boc este președintele Senatului, Vasile Blaga.



Comentează știrea

Hanibal
15 iunie 2012
valoare.merit.

Nici vorba de cutremur.Este o situatie normala intr-un partid care se pretinde democrat.Capitalismul si democratia se bazeaza pe valoare (rezultate) nu pe merite.Demisia in bloc este salutara si trebuie urmata in toate organizatiile care n-au obtinut rezultatele scontate.Conturarea a doua tabere nu este de bun augur.Se va ajunge la aceleasi rezultate.Blaga reprezinta trecutul si va profita de interimat sa-si consolideze tabara in detrimentul celeilalte.Pana atunci,asteptam ca si la Constanta dl Chiru & comp.sa lase locul altora mai buni.

rex
15 iunie 2012
jos ciuma portocalie

Ca si-au dat demisiile nu intereseaza , poate pe cei direct interesati de pd, dar replicile transpirate din sala releva faptul ca aceasta gasca a fost "calata" numai pe furaciuni si mizerie, actiunile si faptele lor au fost contrare interesului romanilor. Aceste fapte se vedeau de la o posta, numai cine nu a vrut nu le-a observat(este cazul si acestui ziar).

bbb
15 iunie 2012
javre portocalii

a venit sfarsitul vostru, javrelor portocalii!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5473 secunde