Veterinarul pe recepție

Ce faci dacă pisica a umplut casa de purici

1594
Ce faci dacă pisica  a umplut casa de purici - cefacidacapisica-1400421492.jpg

Articole de la același autor

"Este prima oară când cresc o pisică în casă. Am adus-o pe iarnă în casă, e sterilizată, vaccinată, tot ce trebuie. Problema e că de când i-am dat voie să iasă pe-afară, mi-a umplut casa de purici. Am încercat s-o spăl, dar face urât, m-a zgâriat. Plus că nu mai e așa de prietenoasă ca înainte, simte că avem ceva cu ea. Nu i-am schimbat boabele, dar nu sunt de la aceeași firmă, dar mă gândesc s-o hrănesc cu altceva, cu toate că poftă de mâncare văd că are. Mi-a dat un vecin o soluție, dar fără efect. Îmi poate spune și mie veterinarul care e cea mai bună soluție împotriva puricilor la pisici? Cu mulțumiri, Damian".

v v v

Având în vedere situația relatată, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu consideră că cel dintâi lucru care trebuie făcut în asemenea împrejurări este deparazitarea corectă a pisicii. Atenție, însă, va trebui să fie deparazitate, la fel de temeinic, și toate celelalte locuri în care pisica își petrece timpul, respectiv casa, curtea, locurile în care își face culcuș etc. O soluție pentru prevenirea puricilor o reprezintă zgarda antipurici, rolul acesteia fiind de a ține puricii la distanță după deparazitare. Însă, în niciun caz zgarda antipurici nu va ajuta la deparazitarea în sine a felinei.

Referitor la soluțiile împotriva puricilor, acestea trebuie să fie speciale pentru pisici și procurate numai de la o farmacie veterinară. Aveți grijă să cumpărați, tot de la farmacia veterinară, și o soluție specială pentru deparazitarea locuinței și să respectați întocmai indicațiile de folosire înscrise în prospect. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 19 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Leac simplu, bun la toate!
Luni, 19 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 19 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Sâmbătă, 17 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Curățenie în casă, cu șampon?
Sâmbătă, 17 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce trebuie să știe o gospodină
Pagina a fost generata in 2.3575 secunde