Medicul de gardă

Ce faci dacă-ți intră unghia în carne

272
Ce faci dacă-ți intră unghia în carne - 29augmediculunghieincarnata-1377785458.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Natalia Ivan, din momentul în care ați observat că unghiile fiicei dumneavoastră au astfel de probleme, dr. Ecaterina Marga, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, apreciază că nu ar fi trebuit să vedeți situația ca pe o chestiune normală. Totul, din cauză că ignorate, astfel de probleme pot duce la complicații, mai exact pot să apară infecții care să necesite intervenție chirur-gicală.

Pregătirea pentru operație

Dacă unghia încarnată nu a fost oblojită și s-a infectat, prezintă scurgeri și doare, în plus, persoana în cauză are și febră, se impune prezentarea la un medic. În astfel de situații, mai mult ca sigur o intervenție de natură chirurgicală nu poate fi evitată. Asta nu înseamnă că operația ridică mari probleme. În primă fază, se face o imunizare antitetanos, apoi se injectează un anestezic în vecinătatea zonei unde este încarnată unghia, astfel încât pacientul să nu simtă niciun fel de durere în momentul intervenției.

În concluzie, mai ales dacă este vorba despre un copil, medicul este de părere că se impune părerea unui medic încă de la primele semne ale încarnării unghiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5409 secunde