Ce gătești super-rapid când te trezești cu oaspeți
Când, pe neașteptate, îți vin mu-safiri, ai două posibilități: fie îi duci la restaurant, fie prepari vreo rețetă super-rapidă, însă mai spe-cială. Având în vedere și criza, a doua variantă pare la îndemâna celor mai multe gospodine, așa că următoa-rea rețetă merită încercată în astfel de situații, pentru că nimic nu va putea înlocui ceea ce faci și oferi din tot sufletul.
Pizzette franțuzești super-rapide
Ingrediente: un pachet de 800 grame de aluat franțuzesc decon-gelat, 200 g salam picant, 2 ardei sau gogoșari, 100 g pastă de roșii, o ceapă roșie, 3 ouă fierte tari, semințe de susan.
Mod de preparare: întinde cu sucitorul puțin aluatul chiar pe folia pe care e așezat și taie-l în pătrate de 10x10 cm. Taie feliuțe salamul, ardeii sau gogoșarii, ceapa roșie, iar ouăle fierte tari taie-le bucăți potrivit de mari. Condimentează pasta de roșii după gust cu oregano, busuioc, sare dacă mai e nevoie și puțin piper. Pune pe jumătate dintre pătrate câte o linguriță de pastă de roșii, pune peste salamul și apoi legumele, iar la sfârșit oul tăiat. Acoperă cu celelalte bucăți de aluat, pune pizzettele într-o tavă pe hârtie de copt și presară semințe de susan peste ele. Dă-le la cuptor pentru circa 15 minute la foc mediu, dar nu foarte puternic pentru a nu se arde rapid deasupra. Sunt delicioase și foarte aspectuoase.
Pizzette franțuzești super-rapide
Ingrediente: un pachet de 800 grame de aluat franțuzesc decon-gelat, 200 g salam picant, 2 ardei sau gogoșari, 100 g pastă de roșii, o ceapă roșie, 3 ouă fierte tari, semințe de susan.
Mod de preparare: întinde cu sucitorul puțin aluatul chiar pe folia pe care e așezat și taie-l în pătrate de 10x10 cm. Taie feliuțe salamul, ardeii sau gogoșarii, ceapa roșie, iar ouăle fierte tari taie-le bucăți potrivit de mari. Condimentează pasta de roșii după gust cu oregano, busuioc, sare dacă mai e nevoie și puțin piper. Pune pe jumătate dintre pătrate câte o linguriță de pastă de roșii, pune peste salamul și apoi legumele, iar la sfârșit oul tăiat. Acoperă cu celelalte bucăți de aluat, pune pizzettele într-o tavă pe hârtie de copt și presară semințe de susan peste ele. Dă-le la cuptor pentru circa 15 minute la foc mediu, dar nu foarte puternic pentru a nu se arde rapid deasupra. Sunt delicioase și foarte aspectuoase.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 29 Iunie 2011
Marţi, 28 Iunie 2011
Marţi, 28 Iunie 2011
Marţi, 28 Iunie 2011
Luni, 27 Iunie 2011
Luni, 27 Iunie 2011
Sâmbătă, 25 Iunie 2011