Ce gătim astăzi

257
Ce gătim astăzi - bannercultpoliert135024775313511-1351285428.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 2 dovlecei mici, 150 g brânză tofu, 3 linguri maioneză de soia, o linguriță vegeta, pătrunjel verde. Mod de preparare: Dovlecelul și brânza se dau pe răzătoarea mare. Pătrunjelul se toacă fin și se amestecă cu celelalte ingrediente, inclusiv cu dovlecelul și cu brânza. Compoziția se poate servi pe pâine sau ca umplutură pentru roșii.


Pui exotic. Ingrediente: 2 kg pui tăiat în 8 bucăți, 2 căței de usturoi mărunțiți, un vârf de cuțit sofran, o linguriță pudră scorțișoară, o linguriță sare, 2 lingurițe făină, 2 lingurițe oțet de vin roșu, 2 linguri ulei de măsline, jumătate ceașcă vin alb, preferabil demisec, 2 ficăței de pui tocați mărunt sau jumătate dintr-un cub de supă de pui. Mod de preparare: Într-un castron mic amestecați usturoiul, sofranul, scorțișoara, sarea, făina, oțetul și uleiul de măsline, până când se obține o pastă. Frecați bucățile de pui cu acest amestec și puneți-le fie într-un vas, una lângă alta, fie într-o pungă sigilabilă, ca să se marineze cel puțin 45 de minute (preferabil 24 ore) la congelator. Încălziți cuptorul

la 200 grade. Coaceți bucățile de pui timp de 30 de minute. Adăugați vinul și ficățeii de pui și mai coaceți 30 de minute. Verificați dacă puiul e făcut înțepând carnea cu vârful unui cuțit: dacă este copt, iese un lichid limpede.

Mousse de ciocolată. O cremă-spumă de ciocolată fină, ideală pentru a fi servită ca atare, la pahar, dar și pentru a fi folosită pentru alte prăjituri sau torturi. Ingredientele de calitate sunt cheia acestei rețete de origine italiană. Porții: 4. Timp de preparare: 30 de minute. Ingrediente: 150 grame ciocolată neagră (minim 52% cacao), 170 grame mascarpone, 200 grame smântână dulce grasă (32% grăsime), 2 linguri zahăr pudră, 6 linguri espresso concentrat, rece, biscuiți pentru servit. Mod de preparare: Rupeți ciocolata sau tocați-o din cuțit, apoi topiți-o într-un vas la bain-marie, amestecând până se topește bine, după care luați-o de pe foc. Separat, bateți mascarpone cu zahărul până obțineți o spumă în care încorporați cafeaua și ciocolata topită și răcită. Bateți smântâna dulce până obțineți o frișcă consistentă. Nu bateți smântâna exagerat de mult după ce începe să se lege deoarece riscați ca grăsimile să se separe și să obțineți unt. Încorporați frișca în amestecul de ciocolată. Turnați crema în patru cupe sau cești adânci. Decorați cu biscuiți tocați și/sau ciocolată rasă. Introduceți la rece până la servire.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Curier juridic
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Remedii pe bază de struguri
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Apeluri de la cetățeni
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Care e cel mai sănătos tip de grătar
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Câinii de companie, o povară?
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Cât valorează viața  unui om?
Pagina a fost generata in 1.5351 secunde