Ce gătim astăzi

213
Ce gătim astăzi - crochetedinciupercicususan770134-1359670587.jpg
Salată egipteană. Ingrediente: 150 g măsline, 4 portocale, 3 cepe mici, sare, piper. Mod de preparare: Portocalele se curăță de coajă și se taie felii, ceapa se taie și ea felii, iar măslinele se curăță de sâmburi, apoi totul se amestecă. Nu uitați să adăugați sarea și piperul! Simplu de făcut, foarte gustoasă și sănătoasă, această combinație este potrivită în perioada de detoxifiere. 

Shaorma de pui. Ingrediente: lipii (opțional), 400 g carne de pui dezosată, sare, piper, condimente, un gălbenuș de ou, 200-300 ml ulei, o linguriță muștar dulce, 100 ml smântână 18%, 2 castraveți murați mici, o ceapă mică, 200 g varză albă, 2 roșii mici, cartofi prăjiți. Mod de preparare: Se taie puiul cubulețe. Se freacă cu ulei (2-3 linguri), condimente (sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi praf, condimente pentru pui). Se lasă la marinat aproximativ două ore. Între timp, se face maioneza dintr-un gălbenuș de ou crud (se mai poate folosi și un gălbenuș fiert), muștar și 200 ml ulei. La sfârșit se pune smântână și 2-3 căței de usturoi pisați. Se pune sare după gust și se dă la frigider. Varza se taie fideluță și se freacă cu sare. Ceapa și castraveții murați se taie julienne, iar roșiile în felii subțiri, orizontale. Carnea se frige în tigaia de teflon. Cartofii se prăjesc în paralel, pentru a avea la final toate ingredientele calde. Shaorma se poate servi la farfurie sau în lipie. Secretul unei shaorme gustoase constă în folosirea unei maioneze de casă. 

Brioșe sănătoase. Ingrediente pentru 24 de brioșe mari: două ouă, 150 g zahăr brun pudră, 60 ml de ulei, 250 mg de fulgi de ovăz lăsați să se înmoaie într-o ceșcuță, 375 mg făină cernută înainte de măsurare, 500 mg fulgi de cereale (2 căni), 2 mg sare, 15 mg de bicarbonat de sodiu, un măr mare dat pe răzătoare, 250 g stafide, 50 mg scorțișoară, 500 ml lapte degresat, 5 ml esență de vanilie. Mod de preparare: Ouăle, zahărul și uleiul se bat împreună, apoi se adaugă pe rând toate ingredientele uscate, finalizând cu mărul ras și stafidele. Se amestecă bine. Se combină laptele cu vanilia, apoi se toarnă peste amestecul de făină și se omogenizează. Peste noapte, compoziția se lasă la frigider. A doua zi, aluatul se amestecă, iar brioșele se pun în forme speciale și se coc în cuptor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Sex, sex și iar sex…
Joi, 31 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum să te pensezi singură
Joi, 31 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.2553 secunde