Ce gătim astăzi

206
Sandviș picant cu omletă. Ingrediente: 2 lipii, 4 linguri de cașcaval ras (sau cheddar, emmenthaler etc.), 2 lingurițe harissa, 4 ouă, o roșie, sare, piper. Preparare: Bateți ouăle cu o lingură de apă, sare și piper. Răzuiți brânza. Tăiați roșiile rondele. Ungeți pe jumătate fiecare lipie cu harissa. Presărați brânza rasă. Așezați lipiile, cu brânza în sus, pe o plită sau în cuptorul încins la 200 de grade pentru 8-10 minute, până se topește ușor brânza. Faceți omleta pe plita încinsă și unsă cu puțin ulei sau într-o tigaie teflonată. Împărțiți în două omleta, rulați-o și așezați-o pe lipii. Adăugații rondele de roșii și pliați lipia. Sandvișul picant cu omletă se servește imediat.

Fructe de mare cu paste. Ingrediente: 700 g farfalle (sau alte paste scurte, decorative), 1 kg mixt fructe de mare (midii, calamar, creveți mici, carne de crab, caracatiță etc), 2 foi de dafin, 50 ml oțet din vin, o cană de maioneză de post, 2 căni sos de roșii pentru pizza fără unt, o lingură sos de chili (opțional), o cană tulpini de țelină, tăiată cubulețe sau rondele subiri, 3 căței de usturoi, 3 linguri pătrunjel tocat, o lămâie, o linguriță de zahăr, sare, piper. Preparare: Fierbeți pastele al dente în apă cu sare, conform instrucțiunilor producătorului. Scurgeți pastele și clătiți-le cu multă apă rece, pentru a stopa procesul de fierbere și a le menține ferme. Fierbeți fructele de mare în apă cu puțină sare, oțetul și cele două foi de dafin. Fierbeți doar câteva minute (de la două, la cinci minute), în funcție de ce conține mixtul. Scurgeți fructele de mare, îndepărtați foile de dafin și lăsați-le să se răcească. Curățați și pisați pastă usturoiul. Extrageți zeama de lămâie. Amestecați maioneza cu sosul de roșii, zeama de lămâie, usturoiul, zahărul, sosul de chili. Asezonați după gust cu sare și piper. Sosul trebuie să fie dulce-acrișor și puțin picant. Amestecați pastele cu fructele de mare, sosul, țelina și verdeața. Acoperiți și introduceți la rece pentru minim două ore înainte de servire. Înainte de servire, amestecați ușor salata cu o lingură pentru a o afâna. Salata de fructe de mare cu paste și țelină se servește rece. O puteți servi direct din bol sau de pe frunze de andivă.

Prăjitură cu cacao. Ingrediente: jumătate cană ulei, jumătate cană lapte de soia, 4 linguri cacao, 2 căni zahăr, jumătate cană unt de arahide, 3 căni fulgi de ovăz. Preparare: Pune într-o tigaie uleiul, laptele de soia, praful de cacao și zahărul. Amestecă foarte bine și lasă tigaia la foc foarte mic. Așteaptă până când compoziția începe să fiarbă și apoi las-o la fiert cam trei minute. Adaugă untul de arahide și amestecă până se topește, apoi pune ovăzul și amestecă din nou. Ar trebui să obții un aluat mai zgrumuțuros. Ia tigaia de pe foc. Folosește forme de prăjituri pentru a tăia în aluat. Scoate formele și așază-le pe o folie de aluminiu, apoi pune-le la răcit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5133 secunde